Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 7. 2010,
11.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 27. 7. 2010, 11.10

8 let

V dveh mesecih do 161 milijonov evrov?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Aktualni evropski prvak Inter vse od osvojitve lige prvakov postaja vse bogatejši klub, v katerem se v zadnjem času vrtijo vrtoglave številke. Pri "bogatenju" Milančanov je sodeloval tudi Rene Krhin.

Inter je bil v minuli sezoni prvo klubsko ime v Evropi. Po dveh domačih lovorikah in od osvojitvi lige prvakov 22. maja je zaslužil okrog 72 milijonov evrov. Pri italijanskih prvakih si obetajo tudi, da kmalu prodajo Maicona v madridski Real. Brazilec je ravno dopolnil 30 let in je trenutno morda celo najboljši bočni branilec na svetu.

S tem pri Interju smatrajo, da je dosegel vrh, tako igralske kot finančne vrednosti, zato ga nameravajo prodati. Zanj naj bi se zelo zagrel Jose Mourinho, kar odgovarja tudi Maiconu, Real pa utegne zanj odšteti približno 30 milijonov evrov. Ob tem pa še dodatnih 10 milijonov evrov za portugalskega stratega, ki je prav tako iz Interja prestopil v Real. Vrste milanskega velikana naj bi kmalu zapustil tudi 19-letni, a precej kontroverzni Mario Balotelli. Italijana ganskih korenin si je bojda že zagotovil Manchester City, z raznimi dodatki pa ga bo to stalo kar 35 milijonov evrov. Črno-modri bodo sodelovali na tekmi za evropski superpokal in na svetovnem klubskem prvenstvu. Zgolj za udeležbo bodo "pokasirali" dodatnih 12 milijonov evrov.

V bogatenje Interjevega klubskega proračuna je bil vpleten tudi Rene Krhin. Polovične pravice za slovenskega vezista si je z odkupom dela pogodbe zagotovila Bologna.

Vse skupaj naj bi Interju v zgolj dveh mesecih navrglo kar 161 milijonov evrov. Del bogastva nameravajo seveda tudi zapraviti. Iz Liverpoola naj bi se po sledeh Rafaela Beniteza podala Javier Mascherano, omenja se 30 milijonov evrov plus Sulley Muntari, in morda tudi Dirk Kuyt.

Inter je tako postal lep primer za vse (velike) klube, kako vztrajati, da si ob lovorikah zagotoviti tudi ogromne prihodke.

Ne spreglejte