Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
9. 12. 2008,
18.21

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 9. 12. 2008, 18.21

8 let, 5 mesecev

V Ajdovščini se obeta "čistka"

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Klubsko vodstvo Primorja je pod vplivom skromne uvrstitve po jesenskem delu nakazalo velike spremembe v igralskem kadru. Po Šaranoviću in Serdareviću naj bi Ajdovščino zapustilo še šest nogometašev.

Ajdovci, ki so se v obdobju državne samostojnosti že dvakrat dokopali do naslova podprvaka, so v jesenskem delu prvenstva parali živce (vedno manj številčnim) gledalcem. ''Prvi polčas'' tekmovalne sezone 2008/09 so zaključili na nevarnem devetem mestu, trener Vjekoslav Lokica, ki je na klopi Primorja nasledil Pavla Pinnija, pa je v šestih nastopih zbral le tri točke.

''Rdeče-črna'' odprava je jesenski del sezone uradno sklenila v ponedeljek, 8. decembra. Na slavnostni večerji je zbrane igralce in strokovno vodstvo nagovoril podpredsednik kluba Branko Bakaršič. Njegov govor je ostal marsikateremu nogometašu globoko v spominu, saj je napovedal temeljite spremembe v igralskem kadru. Po njegovih besedah naj bi klub iz slovenske ''prestolnice burje'' zapustilo kar osem igralcev. In to navkljub dejstvu, da v zimskem prestopnem roku z nobenim igralcem na poteče pogodba.

Curk: Vse jasno do konca leta

Ker sta konec minulega tedna kovčke že pospravila Edin Šaranović in Nedžad Serdarević, ki tudi nista kandidirala za zadnjo tekmo jesenskega dela z Interblockom (0:3), bodo vrste Primorja tako v kratki prihodnosti prikrajšane še za šest imen, v Ajdovščini pa se bo tudi odprlo mesto vsaj za enega novega tujca. Direktor Primorja zaenkrat bolj kot o nakupih vendarle razmišlja o odhodih: ''Pogodbe bomo prekinili še s šestimi igralci. Vse aktivnosti v zvezi s tem bodo znane do konca leta,'' je za uradno stran povedal Vladimir Curk in pojasnil, da je bila z napadalcem Šaranovićem pogodba prekinjena na željo nogometaša, pri Serdareviću pa se je dogodila obratna zadeva.

Ajdovci se bodo ponovno zbrali skupaj 8. januarja, ko bodo začeli s pripravalmi na spomladanski del sezone.

Ne spreglejte