Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 9. 2008,
20.25

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 13. 9. 2008, 20.25

8 let, 5 mesecev

Uspavanka v Celju brez zmagovalca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
MIK CM Celje je v 8. krogu PrveLige Telekom Slovenije gostilo ljubljanski Interblock. Tekma se je končala z 0:0.

Tekma v Celju ni ponudila posebnih nogometnih užitkov. Še najbolj zanimiv je morda podatek, da so Celjani še na šesti tekmi zapored ostali brez zmage (trije neodločeni izidi, trije porazi). Pravih priložnosti si ekipi, ki sta ju vodila Slaviša Stojanović (Celje) in Igor Benedejčič, ki na klopi Interblocka še vedno nadomešča Alberta Bigona, nista priigrali, na koncu sta si zasluženo razdelili plen in ostali v drugi polovici prvenstvene lestvice.

Zeljkovič zgrešil prazen gol po napaki Šelige

Bolje so začeli domačini, saj je že v drugi minuti Pokorn meril tik nad prečko Interblockovega gola. Potem pa je sledilo zatišje, ki so ga vsake toliko prekinili nenatančni streli ene ali druge ekipe. Tako je na primer za Celjane z glavo meril Travner v 14. minuti, Gobec pa je poskusil v 16., na drugi strani pa so bolj ali manj nenevarno merili Matić v 25. minuti, ko je z 20 metrov žogo poslal mimo desne vratnice, Zeljković iz neposredne bližine v 27. minuti, ko je bil uspešnejši Šeliga, in Zahora, ki je v 31. minuti po podaji Jukana z 20 metrov meril previsoko.

Eno lepših priložnosti za Interblock je v 55. minuti zapravil Zeljković. Rezervni reprezentančni vratar Šeliga je naredil napako, saj je preigraval Rakovića. Ta je lahkomiselnemu celjskemu čuvaju mreže odvzel žogo, akcijo pa je končal Zeljković, ki je imel pred seboj prazen gol, a ga je nekoliko z leve strani zgrešil. Konkretnejši Ljubljančani so se tik pred vodstvom znašli tudi v 63. minuti, ko je Raković sam prišel pred Šeligo, toda slednji se je v tem dvoboju odkupil za prejšnjo napako.

Na drugi strani bi se lahko proslavil rezervist Štraus, ki je po preigravanju prav tako sam prišel pred izkušenega Strajnarja, vendar je na koncu žogo poslal mimo cilja. V tekmi, v kateri sta se ekipi odločili za previdnejšo taktiko, so bili do konca tekme gledalci "nagrajeni" le z redkimi streli, ki pa so bili vse prej kot nevarni. Tako se je dvoboj povsem zasluženo končal z delitvijo točk.

Ne spreglejte