Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 1. 2021,
16.18

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Natisni članek

PSG Mauricio Pochettino

Sobota, 2. 1. 2021, 16.18

3 leta, 3 mesece

Mauricio Pochettino novi trener PSG

Uradno: Argentinec sedel na vroči stolček

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48
Mauricio Pochettino | Mauricio Pochettino je v preteklosti za PSG igral kot igralec, zdaj ga bo še vodil. | Foto Reuters

Mauricio Pochettino je v preteklosti za PSG igral kot igralec, zdaj ga bo še vodil.

Foto: Reuters

PSG je tudi uradno potrdil, da bo naslednik Nemca Thomasa Tuchla Argentinec Mauricio Pochettino. Pogodbo je podpisal do 30. junija 2022 z možnostjo podaljšanja za eno leto.

Nekdanjega trenerja Espanyola, Southamptona in Tottenhama se je dolgo povezovalo s stolčkom rdečih vragov, a ker Ole Gunnar Solskjaer stopnjuje formo na klopi rdečih vragov, Argentinec ni želel več čakati in je sprejel službo pri PSG, ki je ob koncu leta presenetljivo odpustila Thomasa Tuchla.

"PSG je bil vedno na posebnem mestu v mojem srcu, zato sem počaščen, da sem sedel na klop tako velikega kluba. Ekipa ima izjemen potencial in naredili bomo vse, da na vseh tekmovanjih iztisnemo maksimum. Veselim se že dela z najbolj talentiranimi igralci na svetu. Naša naloga ne bodo le rezultati, pač pa tudi napadalec in atraktiven nogomet, ki so ga naši navijači vedno ljubili," je za spletno stran kluba povedal Pochettino, ki bo po dobrem letu spet zavihal rokave v trenerskih vodah.

Pochettino, ki je med leti 2001 in 2003 tudi igral za pariškega velikana, kot trener še vedno čaka na lovoriko, njegov največji trenerski uspeh sega v leto 2019, ko je z Londončani nastopil v ligi prvakov. Tam je moral priznati premoč Liverpoolu. Pet mesecev kasneje, ko je s Tottenhamom zasedal 14. mesto v premier league, so ga odpustili in zamenjali z Josejem Mourinhem.

PSG  je v francoskem prvenstvu trenutno na tretjem mestu. Ima točko zaostanka za vodilnima Lyonom in Lillom, v ligi prvakov pa Parižane v osmini finala čaka vroč obračun proti Barceloni.

Preberite še:

Sportal Liverpool padel pri Southamptonu. V Angliji je vse bolj vroče.
Ne spreglejte