Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 4. 2009,
7.43

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 14. 4. 2009, 7.43

7 let, 12 mesecev

Upanje je finale proti Milanu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Chelseaja imajo visoko in morda celo neulovljivo prednost s prve četrtfinalne tekme lige prvakov proti Liverpoolu, vendar bodo nastopili brez Johna Terryja.

Angleška predstavnika se v izločilnih bojih lige prvakov merita še četrtič v zadnjih petih sezonah, v boljšem položaju pa je Chelsea, ki si je na Anfieldu priigral prednost s 3:1. To pomeni, da mora Liverpool na Stamford Bridgu zadeti vsaj trikrat, ob tem pa ne sme prejeti niti zadetka.

Na prvi tekmi je blestel srbski branilec Branislav Ivanović, ki je priložnost dobil zgolj zaradi poškodbe Josea Bosingwe. Tretji zadetek pa je prispeval Didier Drogba, ki je imel ob tem še številne priložnosti. Liverpool pa je povedel po zadetku Fernanda Torresa.

Kljub temu se Liverpool ne predaja in vero lahko črpa iz preteklosti. Njihov najbolj znameniti povratek v ligi prvakov se je zgodil v finalu pred štiri leti proti Milanu, ko so ob polčasu zaostajali že s 3:0 in na koncu zmagali po izvajanju enajstmetrovk.

Govori se le o Gerrardu

Velika dilema Rafaela Beniteza je, ali naj tekmo začne z udarno enajsterico. To bi pomenilo tudi, da bi igral kapetan Steven Gerrard, ki je imel težave že na prvi tekmi, zato je izpustil tudi prvenstveno tekmo proti Blackburnu. "Gre mu na bolje in normalno trenira. Pred tekmo se bomo posvetovali z zdravniki, vendar bo potoval v London, o njegovem nastopu pa se bom odločil v torek. Nočemo, da se njegovo stanje še poslabša, saj bi potem moral počivati dlje časa. Vendar poškodba ni huda. Zaostajamo z 1:3 in lahko spreobrnemo rezultat, če bo igral Steven, ki je ključni igralec in naša inspiracija," pred tekmo veliko pozornosti kapetanu namenja Benitez.

Brez kapetana

Zagotovo pa pri Londončanih ne bo igral njihov kapetan John Terry, ki bo prestajal kazen kartonov.

"Pripravili se bomo zelo profesionalno, saj se zavedamo, da je Liverpool zelo dobra ekipa in igrajo lep nogomet. Zelo nevaren je Torres, vendar imajo še nekaj igralcev, ki lahko zapretijo, če jih ne zapiraš ali je prisotno pomanjkanje zbranosti," pred tekmo opozarja Guus Hiddink.

Ne spreglejte