Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
14. 5. 2015,
6.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Carlo Ancelotti Massimiliano Allegri Juventus Real Madrid

Četrtek, 14. 5. 2015, 6.16

8 let

Tudi Carlo Ancelotti je začutil, da je z njim morda že konec (video)

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prav lahko se zgodi, da je Carlo Ancelotti v sredo zvečer zadnjič sedel na klopi madridskega Reala. "Ne vem, ali bom v prihodnji sezoni še tukaj," je priznal po izpadu iz lige prvakov.

Real bo v prvenstvu odigral še dve tekmi, a ker je bil njegov trener kaznovan, na preostalih obračunih v tekmovanju, v katerem bo skorajda zagotovo izgubil bitko za lovoriko proti velikemu rivalu Barceloni – ta ima štiri točke prednosti –, ne bo sedel na klopi.

Zdaj, ko je po remiju z 1:1 na povratni tekmi polfinala lige prvakov izpadel še iz elitnega evropskega klubskega tekmovanja, Italijanu grozi, da v drugi polovici sezone na klopi najbolj trofejnega kluba na svetu ne bo osvojil niti ene samcate lovorike. Iz pokala je namreč tudi že izpadel. Namigovanj o tem, da se bo moral posloviti od Madrida, zato jasno ne manjka.

Finale so izgubili že v Torinu

Da se v vrhu kluba res nekaj dogaja, je dal po sredinem razočaranju vedeti tudi glavni akter zgodbe. "Najprej moramo končati sezono, potem bomo videli, kaj in kako. Ne vem, ali bom še trener Reala v prihodnji sezoni. Vodilni ljudje kluba bodo morali oceniti moje delo, potem se bomo usedli in pogovorili," je dejal Carlo Ancelotti, potem ko je zapravil priložnost, da bi postal prvi trener, ki je v ligi prvakov zmagal dve sezoni zapored.

"Škoda, lahko bi nam uspelo. Igrali smo dobro, imeli kar nekaj priložnosti, a žal nismo bili najbolj natančni," je izkušeni Italijan, ki je v Španijo prišel leta 2013, v nadaljevanju govoril o tekmi, ki bi ga utegnila stati delo.

"Ničesar si ne moremo očitati. Dali smo vse od sebe, a nismo imeli sreče. Bolj kot povratna tekma je bil odločilen obračun v Torinu, kjer nismo igrali tako, kot bi morali. Finale smo izgubili prejšnji teden," je prepričan 55-letni strateg, ki je z Madridčani osvojil štiri lovorike. Ligo prvakov, klubsko svetovno prvenstvo, evropski superpokal in španski pokal. Bo pri tem tudi ostalo? Odgovor bomo najverjetneje dobili v prihodnjih tednih.

Pred njimi je sijajen zaključek sezone

Veliko boljše dneve, najboljše na dozdajšnji trenerski poti, preživlja mož, ki sedi na klopi Juventusa. Po tekmi v Madridu je bil seveda zelo vesel, saj se je prvič uvrstil v finale lige prvakov.

"Na voljo imam neverjetno skupino nogometašev. Zelo sem ponosen nanje. Za nami je impresiven polfinale, v katerem smo videli veliko priložnosti na obeh straneh. Škoda, da v prvem polčasu nismo izkoristili tistih, ki so se nam ponudile, a to zdaj niti ni pomembno. Pomembno je, da nam je uspelo," je razlagal Massimiliano Allegri.

"Vedel sem, da bo tekma takšna, kot je bila. Veseli me, da se je razpletlo po naših željah. Pred nami je sijajen konec sezone. Naslov italijanskega prvaka smo že osvojili, v pokalnem tekmovanju smo v finalu, zdaj se bomo borili še za evropski naslov. Res neverjetno, a hkrati zelo pomembno za italijanski nogomet je to, da nam je uspelo. Po dolgem času se bo italijanski predstavnik spet boril za naslov evropskega prvaka," je povedal trener, ki je v Torino prišel pred začetkom sezone in se tam neverjetno hitro znašel.

Ne spreglejte