Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
16. 9. 2015,
13.32

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Manchester City Manchester United Atletico Madrid Branko Ilić Astana

Sreda, 16. 9. 2015, 13.32

7 let, 12 mesecev

Trenutek resnice za United in City, Ronaldo lovi nov rekord, Oblak proti nekdanjim

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po torkovem burnem večeru, ko smo videli zavidljivih 27 zadetkov, pričakujemo zanimivo dogajanje tudi danes. Pod drobnogledom bosta kluba iz Manchestra, Jan Oblak pričakuje nekdanje delodajalce.

V skupini A bo Real gostoval pri švedskem Malmöju, kjer bi lahko prvi zvezdnik ekipe Cristiano Ronaldo na večni lestvici najboljših strelcev Reala prehitel Raula. Španec ima zdaj še vedno dva zadetka več kot Portugalec (323), a v primeru dobrega dne bi Ronaldo postavil še enega izmed mnogih mejnikov v njegovi karieri.

"Cristiano Ronaldo je zelo močan in hiter. Menim, da gre za najbolj kompletnega nogometaša na svetu. Naša naloga je, da ga odrežemo, če ne, se nam ne piše nič dobrega. Točka proti Realu bi bila za nas uspeh, a največ možnosti bi imeli, če bi Real v tekmo šel z mislijo, da so točke že njegove," pred tekmo razmišlja trener Malmöja Age Haraide.

Real je konec tedna brez zadetkov remiziral z Malago, zato bo naredil vse, da danes zmaga. "Moramo spoštovati vse ekipe, drugače bomo v težavah," pa vseeno opozarja svoje nogometaše Rafa Benitez.

Louis van Gaal: Zmagati moraš vse domače tekme

V skupini B bo na udaru povratnik v ligi prvakov Manchester United, ki se je v prvem krogu opekel v Eindhovnu. Rdeče vrage, ki so po več kot dveh letih spet vodilna ekipa v premier league, tokrat čaka še težji nasprotnik, a tekmo morajo dobiti. Drug zaporedni poraz ne bi pomenil nič dobrega.

"V ligi prvakov moraš zmagati vse domače tekme, drugače ne moreš napredovati. Ne bom rekel, da ni mogoče po kakšnem čudežu, a domače tekme so ključ do osmine finala. Pred tekmo sem velik optimist, saj napredujemo iz tekme v tekmo, iz tedna v teden, to je jasno kot beli dan. Komaj čakamo, da se tekma začne," je hud boj za prve točke napovedal Louis van Gaal, ki ne bo mogel računati na poškodovano trojko Marcos Rojo, Luke Shaw in Michael Carrick, težave pa imata tudi Ander Herrera in Antonio Valencia.

A tudi Nemci v Manchester niso prišli na počitnice. "Štadion v Manchestru se imenuje Gledališče sanj, sam nisem sanjač, ampak realist. Zmaga na Old Traffordu ne bi bila slaba zadeva, a od svoje ekipe želim le, da igra dobro," je ponižen trener Wolfsburga Dieter Hecking.

Preostala tekma v skupini B bo med PSV-jem in moskovskim CSKA-jem. Je mogoče, da Nizozemci osvojijo tudi Rusijo?

Ilić za prve točke proti Turkom, Oblak proti nekdanjim soigralcem

Prva tekma današnjega dne bo v Kazahstanu že ob 18. uri, kjer bo Astana Branka Ilića prve točke lovila proti Galatasarayu. "To bo za nas res pomembna tekma. Tega se zavedamo mi kot tudi celoten Kazahstan. Turki so favoriti, a prepričan sem, da bomo imeli svoje priložnosti, ki jih bomo morali izkoristiti," želi prve točke trener Astane Stanimir Stoilov , ki je v generalki pred to tekmo izgubil v domačem prvenstvu.

Po uvodni ničli o ničemer drugem kot zmagi ne razmišljajo pri Galatasarayu. "Sem smo prišli, da zmagamo. Zanimajo nas le tri točke. Če želimo izpolniti cilj, bomo morali biti pravi," pa je svojega kolega dopolnil trener Turkov Hamza Hamzaoglu.

Tudi na drugi tekmi bomo Slovenci imeli svojega predstavnika. Na tekmi na Vinceteju Calderonu bo v vratih Atletica stal Jan Oblak, ki se bo soočil z nekdanjimi soigralci. Oblak je bil član orlov med letoma 2010 in 2014.

Pred izenačenim dvobojem trenerja Diega Simeoneja skrbi forma njegovih napadalcev, a verjame, da bo slej kot prej vse v najlepšem redu. "Normalno je, da potrebujejo nekateri igralci nekaj več časa za prilagoditev. Vsi napadalci zadevajo, tudi Jackson Martinez bo. Tekma proti Benfici bo od nas zahtevala pravi, agresivni Atletico, če želimo zmagati. Ne smemo pa pozabiti tudi na Nicolasa Gaitana, ki je motor njihove ekipe. A imamo načrt," pravi argentinski strokovnjak.

Borussia se ne boji Cityja, Juventus prvič s Khediro

Za konec poglejmo še skupino D. Tako kot rdeči brat iz Manchestra bo pod pritiskom tudi Manchester City, ki je v prvem krogu pred domačimi gledalci klonil proti stari dami. Četa Manuela Pellegrinija je na zadnjih štirih tekmah izgubila kar trikrat, zato bo tekma v Mönchengladbachu proti Borussii zanje trenutek resnice.

"Do konca skupinskega dela je še pet tekem, zato panike ni. Proti Borussii si želimo pokazati dobro igro in zmagati. Pogrešamo našega kapetana Vincenta Kompanyja, ki je za nas zares pomemben člen, a ne bomo jokali, tudi v lanski sezoni smo zmagali šest zaporednih tekem brez njega. Je pa res, da ni poškodovan samo on, manjka nam 11 igralcev, kar je preveč tudi za našo močno ekipo," je potarnal Čilenec.

Nič kaj olajšale delo pa mu niso niti besede stanovskega kolega pri Borussii Andreja Schuberta. "Zadnja stvar, ki si jo lahko privoščimo, je to, da bi se bali Cityja. Res je, da imajo dobro ekipo, a še zdaleč ne nepremagljivo. V zadnjem času smo spet začeli igrati tako, kot se šika, želimo pokazati, kaj znamo tudi proti Angležem."

Zelo zanimiva bo tudi druga tekma v skupini D med Juventusom in Sevillo. Torinčani v domačem prvenstvu še vedno ne blestijo, njihovo krizo v serie A je pretekli vikend poglobil še Napoli, zato pa imajo na lestvici v ligi prvakov tri točke, ki jih hočejo oplemenititi tudi proti španski ekipi. Trener Juventusa Massimiliano Allegri je potrdil, da bo za staro damo debitiral Sami Khedira. "Dolgo ni igral, a je pripravljen. Gre za vrhunskega nogometaša, ki mu vedno uspe dober debi, naj bo tako tudi danes," pravi Italijan.

Tako kot Juventus je v prvem krogu zmagala tudi Sevilla, ki ima na Torino lepe spomine. Leta 2014 je v Torinu osvojila ligo Europa. "Juventus ima izjemno ekipo, z izjemnimi posamezniki. Pokazal je, česa je sposoben že proti Cityju, zato nas njegova forma v italijanskem prvenstvu ne sme zmesti," pa pravi trener gostov Unai Emery.

Ne spreglejte