Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
26. 5. 2016,
1.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,03

6

Natisni članek

Darko Milanič Robert Pevnik NK Maribor NK Maribor NK Celje pokal Slovenije

Četrtek, 26. 5. 2016, 1.00

6 let, 6 mesecev

Trenerja po finalu pokala Slovenije

Darko Milanič: Ta lovorika je za prihodnost Maribora zelo pomembna

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,03

6

"Zelo smo veseli. Ta lovorika je za prihodnost Maribora zelo pomembna," je bil po pokalnem naslovu, do katerega je prišel po enajstmetrovkah proti Celju, vesel trener Maribora Darko Milanič.

Po štirih prvenstvenih, zdaj štirih pokalnih in dveh superpokalnih je izkušeni primorski trener na klopi Maribora prišel še do desete lovorike. "Videli smo zelo zanimivo, pravo pokalno tekmo, polno preobratov in priložnosti. Nasprotnik je imel svežino, mi je po vseh turbulentnih zadevah, ki so se nam dogajale, nismo imeli, zato smo toliko bolj veseli. Ta tekma je pomembna tudi zaradi tega, da fantje dobijo samozavest in se zbližajo s tistimi, ki držijo pesti za nas in gremo skupaj s pozitivno energijo naprej. Meni in fantom je ta pokalna lovorika zelo pomembna," je govoril Darko Milanič, ki bo s pripravami na novo sezono, v kateri bodo vijoličasti prvič po dolgem času začeli v kvalifikacijah za evropsko ligo in ne ligo prvakov, začel že čez deset dni.

Novinarju, ki je dosegel že marsikaj, je lahko

V nadaljevanju se je spustil v obračunavanje z novinarji, ki so bili prisotni na novinarski konferenci. "Brez komentarja. Sploh pa ne bom odgovarjal tebi, ki imaš vedno takšna vprašanja," je najprej odgovoril enemu izmed predstavnikov sedme sile, ki ga je povprašal za komentar o tem, kar se je zgodilo pred tekmo na koprskih ulicah. Tam naj bi namreč peščica mariborskih navijačev napadla trenerja Olimpije, njegovega kolega Rodolfa Vanolija.

Primorec je po zmagi prejemal čestitke, njegov stanovski kolega na celjski klopi pa je ostal brez lovorike. | Foto: Primorec je po zmagi prejemal čestitke, njegov stanovski kolega na celjski klopi pa je ostal brez lovorike.

Še bolj se je razburil, ko ga je nekdo izmed novinarjev vprašal, kako pomembna je pokalna lovorika za Maribor, ki je vajen osvajanja naslovov v Sloveniji. "Ti, ki si osvojil veliko tega, ki si osvojil ne vem kaj vse, lahko sprašuješ takšne stvari. Zame pa je ta lovorika zelo pomembna in sem je kot športnik zelo vesel," je bil živčen izkušeni trener.

Ponosen je na fante in prepričan, da bodo le še napredovali

Veliko bolj miren je bil, pa čeprav je zapravil priložnost za lovoriko, ki bi Celju prinesla ogromno, tudi Evropo, strateg, ki je tokrat sedel na klopi poražencev. "Danes smo odigrali sijajno tekmo. Prvi polčas je bil zelo izenačen, v drugem pa smo prevladovali in si priigrali pet, šest stoodstotnih priložnosti. Prejeli smo dva gola iz prekinitev, enega po čudežnem kotu, zelo naivno. Igrali smo dobro, si ustvarjali priložnosti, a nam je v zaključkih akcij zmanjkalo zbranosti. Kljub porazu sem zelo ponosen na svoje igralce. Maribor je pač bolje izvajal enajstmetrovke in zasluženo prišel do lovorike. Mariborčanom želim vso srečo v Evropi," je dejal Robert Pevnik.

Robert Pevnik je Celjane popeljal do petega mesta v prvenstvu in naslova pokalnega podprvaka. Za las je ostal brez Evrope. | Foto: Robert Pevnik je Celjane popeljal do petega mesta v prvenstvu in naslova pokalnega podprvaka. Za las je ostal brez Evrope.

"Upam, da bodo fantje ostali na kupu in bomo z nekaj okrepitvami še nadgradili uspešno zgodbo, ki jo pišemo. Ta poraz nas mora še bolj motivirati za nadaljnje delo. Prepričan sem, da lahko ta ekipa še raste. Smo na dobri poti. Na vse skupaj gledam zelo pozitivno. Mislim, da smo lahko mirni. Če bo šlo vse tako, kot si želim, bomo lahko v naslednji sezoni zelo konkurenčni. Tega si seveda tudi želim," je še povedal 47-letni trener, ki je na klop Celja sedel v drugi polovici sezone in ga prerodil.

Ne spreglejte