Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
17. 9. 2014,
21.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov NK Maribor NK Maribor nogomet Ante Šimundža

Sreda, 17. 9. 2014, 21.40

8 let

Trener Maribora: Menjave so zato, da nekaj prinesejo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po 15 letih je Ljudski vrt znova zahrumel po notah lige prvakov. Mariborčani niso začeli z zmago, a tudi točka proti Sportingu, ki jo je v zadnji minuti priboril Luka Zahović, je vredna ravno toliko.

Portugalci so tekmo začeli bolje, bili več pri žogi, a Mariborčani so odlično stali in nogometašem Sportinga niso dovolili, da se razletijo. Sicer so imeli gostje več žogo v nogah, več so poskušali, a tudi domači niso bili nenevarni. Nekajkrat je nevarno poskušal Agim Ibraimi, nekajkrat Marcos Tavares, a žoga ni hotela v gol, enako lahko trdimo za drugo stran. A Portugalce je vselej odlično zaustavil včeraj izjemno razpoloženi Jasmin Handanović.

Ko je v 80. minuti Luis Nani po samostojni akciji v vodstvo popeljal Sporting, se je z južne tribune, kjer so spet pravi navijaški šov uprizorile Viole, zaslišalo "Ni predaje". In res je ni bilo. Ante Šimundža je iz igre potegnil Dareta Vršiča, v igro pa poslal vročega Luko Zahovića. Poteza se mu je več kot obrestovala, saj je mladenič v sodnikovem podaljški izid poravnal in Mariborčanom priboril pomembno in povsem zasluženo točko. No, tudi nezanemarljivih pol milijona evrov.

Rezultat pravičen

"Igrali smo tako, kot smo napovedovali. Vsako tekmo gremo na zmago. Na vsaki tekmi želimo zmagati, danes ni bilo nič drugače. Tako mi kot tudi Sporting bi se lahko na koncu veselil treh točk, a menim, da je rezultat na koncu pravičen," je po tekmi dejal Ante Šimundža, ki si, čeprav so Portugalci zadeli ravno takrat, ko je hotel v igro poslati Zahovića, ni premislil in imel je še kako prav. "Menjave so za to, da nekaj prinesejo. Luka je nam je zagotovil veliko točko, za kar mu lahko le čestitam. Vseskozi smo verjeli v to, da lahko zadenemo in na koncu nam je to tudi uspelo."

Na vprašanje enega izmed novinarjev ali je bil akcijo pred zadetkom Luka morda celo preveč sebičen, pa je mariborski trener odgovoril: "Nikakor ni šlo za sebično potezo. Naloga napadalca je, da strelja, ko se znajde v lepi situaciji. Luka je to storil in tukaj mu ne morem ničesar očitati. Portugalski vratar je strel odlično ubranil in to je to. K sreči se je nekaj trenutkov kasneje mreža tudi zatresla."

Razočaran in brezvoljen

Čeprav je pred obračunom mladi 37-letni trener Marco Silva poudarjal, da spoštujejo Maribor in da nikakor ne veljajo za favorite, po tekmi ni bilo videti tako. "Nismo igrali slabo, borili smo se do konca. Mislim, da ni nobenega dvoma, da smo bili boljši nasprotnik, pokazali celo več kot Mariborčani, a žal se v domovino vračamo le s točko in ne tremi, ki bi si jih vsekakor zaslužili. Imamo ekipo, ki še ni v polni formi. Vem, da vsi dvomite o meni, o ekipi, a nisem tukaj zato, da odgovarjam na vaše dvome. Moja naloga je, da verjamem v ekipo in jih odlično pripravim tudi za nadaljevanje sezone."

Ne spreglejte