Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
25. 9. 2019,
1.10

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

1

Natisni članek

Barcelona Ernesto Valverde Lionel Messi Lionel Messi

Sreda, 25. 9. 2019, 1.10

4 leta, 7 mesecev

Lionel Messi je tekmo proti Villarrealu končal že ob polčasu

Trener Barcelone pomiril navijače: z Messijem ni hujšega

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

1

Lionel Messi | Trener Barcelone Ernesto Valverde pravi, da z Lionelom Messijem ni hujšega. | Foto Getty Images

Trener Barcelone Ernesto Valverde pravi, da z Lionelom Messijem ni hujšega.

Foto: Getty Images

Potem ko je Lionel Messi v torek ob prvem nastopu od prve minute v tej sezoni zaradi poškodbe ob polčasu ostal v garderobi, so navijači Barcelone, ki je z 2:1 doma premagala Villarreal, trepetali. Zbali so se, da se je Argentinec spet resneje poškodoval in ga še nekaj časa ne bodo videli na igrišču. Trener Ernesto Valverde jih je po tekmi pomiril in sporočil, da z na novo okronanim najboljšim nogometašem leta po izboru Fife ni hujšega.

Lionel Messi
Sportal Eibar preprečil Sevilli, da bi prehitela Oblakov Atletico

Lionel Messi je zaradi poškodbe na začetku priprav izpustil štiri prvenstvene tekme Barcelone, na igrišče pa se vrnil na tekmi lige prvakov proti Borussii Dortmund, na kateri je igral v zadnje pol ure. S klopi je vstopil tudi pri presenetljivem porazu z 0:2 proti Granadi v prejšnjem krogu, tokrat pa kot kapetan Barcelone v torek proti Villarealu prvič zaigral od prve minute.

Po enem izmed dvobojev v prvem polčasu je obsedel na tleh, igro pa nadaljeval šele po posredovanju zdravniške službe Barcelone. Ko se ob polčasu ni več vrnil na igrišče, so se navijači ustrašili, da se je spet resneje poškodoval, a če gre verjeti besedam trenerja Barcelone, z Argentincem ni hujšega.

"Seveda je, ko se poškoduje Lionel Messi, to za navijače šok, a lahko jih pomirim in povem, da poškodba ni videti hujša. Začutil je bolečine v mišici, zato smo se odločili, da bomo raje previdni. Nismo hoteli tvegati. Z igrišča je odšel zgolj preventivno," je povedal Ernesto Valverde in dodal, da svojega najboljšega strelca na igrišču pričakuje že v soboto, ko bo Barcelona v prvenstvu gostovala pri Getafeju.

Na igrišču je obsedel v prvem polčasu in po 45 minutah igre ostal v garderobi. | Foto: Getty Images Na igrišču je obsedel v prvem polčasu in po 45 minutah igre ostal v garderobi. Foto: Getty Images

Strelca kar 51 golov v prejšnji sezoni bo Barcelona še kako potrebovala, saj v gosteh na začetku sezone kaže katastrofalno formo. Izgubila je proti Athletic Bilbau in Granadi, remizirala pa z Osasuno in tudi v ligi prvakov proti Borussii v Dortmundu, čeprav so jo Nemci popolnoma nadigrali, .

Doma ji gre veliko bolje. Zmagala je na vseh treh tekmah, ki jih je odigrala na Camp Nouu.

Ne spreglejte