Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
10. 2. 2016,
17.21

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Tim Matavž Genoa Augsburg

Sreda, 10. 2. 2016, 17.21

7 let, 12 mesecev

Tim Matavž se lahko čez noč spet znajde v središču pozornosti

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zaradi poškodbe soigralca bo slovenski napadalec Tim Matavž konec tedna na slovitem San Siru proti Milanu dočakal prvo pravo priložnost v dresu Genoe, katere član je kratek čas.

Odkar je januarja iz vrst Augsburga, nemški prvoligaš ga je v Italijo posodil do konca sezone, prestopil v Genoo, je ta odigrala dve tekmi. V Torinu je proti Juventusu izgubila z 0:1, Tim Matavž je v igro vstopil v 81. minuti. Pretekli konec tedna je doma remizirala brez zadetkov proti rimskemu Laziu, a je slovenski napadalec obsedel na klopi.

Že ta konec tedna pa utegne biti drugače. Trenerja Genoe Gian Piera Gasperinija je namreč doletela poškodba prvega strelca, italijanski napadalec Leonardo Pavoletti, ki je v tej sezoni na 17 tekmah zabil deset golov, bo odsoten približno mesec in pol. To pomeni, da bo prvo pravo priložnost, verjetno kar v začetni enajsterici, na nedeljski tekmi 25. kroga prve italijanske lige na San Siru proti Milanu dočakal 27-letni Matavž. Tudi zato se je v dneh pred tekmo znašel v italijanskih medijih.

"Pripravljen sem na tekmo v Milanu. Na štadionu, na katerem sem že igral," je pred tekmo povedal nogometaš, ki je zbral 31 nastopov v dresu Slovenije in za njo zabil deset golov.

"Prvi vtisi v Genoi so odlični. Mesto je super, štadion in navijači prav tako. Všeč mi je tudi slog igre, ki ga goji trener. Upam, da se bom hitro privadil na ekipo in ji prinesel marsikaj dobrega," je še povedal napadalec, ki je proti slovitemu Milanu, ta v zadnjem času še zdaleč ni strah in trepet nasprotnikov (trenutno je na šestem mestu), že igral in tudi zatresel njegovo mrežo.

Gol proti Milanu, potem je začel strmo padati

To je bilo v času, ko je v dresu PSV Eindhovna na evropskem nogometnem zemljevidu kotiral veliko višje, kot kotira zdaj. V sezoni 2013/14 je v kvalifikacijah za ligo prvakov zadel pri remiju v Eindhovnu z 1:1. V Milanu, tudi na tisti tekmi je Matavž seveda igral, so Nizozemci potem izgubili z 0:3 in izpadli.

To je bil začetek sezone, v kateri se je začel strm padec nekdanjega napadalca Gorice, ki je sezono pred tem za PSV zabil 20 golov, še eno poprej pa se ustavil pri 23 zadetkih. Pozneje je izgubil mesto v postavi PSV in bil poleti 2014 prodan v Augsburg. Ta je zanj odštel štiri milijone evrov, kar je bil takrat rekorden znesek v zgodovini tega nemškega prvoligaša.

V Augsburgu je povsem razočaral

Že v prvi sezoni je v Nemčiji močno zaostal za pričakovanji. Tudi zaradi nenehnih težav s poškodbami je ob 17 nastopih zabil le tri gole. V tej sezoni je bila njegova forma še slabša. Na 17 tekmah, ki jih je zbral v Nemčiji, ni zadel niti enkrat.

Na prvi gol v sezoni 2015/16 še čaka. Kdo ve, mogoče ga bo dočakal prav na nedeljski tekmi proti sedemkratnemu evropskemu prvaku Milanu. Če bo, se bo po res dolgem času spet znašel v središču pozornosti.

Genoa je trenutno sicer na 16. mestu v prvi italijanski ligi. Pred 18., ki ob koncu sezone vodi v drugo ligo, ima šest točk prednosti. Na novo prvenstveno zmago čaka že štiri tekme. V njih je trikrat remizirala in enkrat izgubila.

Ne spreglejte