Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 7. 2021,
22.46

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

konferenčna liga Hammarby NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 29. 7. 2021, 22.46

2 leti, 8 mesecev

poročilo s tekme nk maribor : hammarby

Švedi končali mariborsko evropsko pot

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
NK Maribor Hammarby | Mariborčani so tudi na drugi tekmi izgubili s Hammarbyjem in se poslovili od Evrope. | Foto Vid Ponikvar

Mariborčani so tudi na drugi tekmi izgubili s Hammarbyjem in se poslovili od Evrope.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Maribora so na povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo doma izgubili proti švedskemu Hammarbyju z 0:1 (0:1). Prvo tekmo so Švedi dobili s 3:1, tako da so Mariborčani končali evropsko udejstvovanje.

Aldair
Sportal Maribor se je poslovil od Evrope, Olimpija se je rešila, uspešne tudi Domžale

Mariborčani so se na prvi tekmi znašli v težkem položaju, kot se je izkazalo, je bila prednost Skandinavcev prevelik zalogaj za preobrat, čeprav so se izbranci Simona Rožmana izkazali z borbeno in nepopustljivo igro, a zatajila je realizacija. Tako se vijolični poslavljajo od Evrope, Hammarby pa bo v 3. krogu kvalifikacij igral proti srbskemu Čukaričkemu.

Že v uvodu tekme so Švedi poskrbeli za nov hladen tuš, ko je po protinapadu z diagonalnim strelom z leve strani zadel David Accam in še oplemenitil prednost Hammarbyja. Mariborčani so bili sicer v prvem polčasu konkretnejši, imeli žogo več v posesti in tudi več strelov, omeniti velja predvsem poskus Vida Kodermana s 15 metrov v 19. minuti, ko je žogo poslal malce čez gol, in pa Blaža Vrhovca, ko je v 43. minuti sprožil od daleč, vratar Oliver Dovin pa je žogo preusmeril v prečko.

Gostje so že v 5. minuti postavili končni rezultat. | Foto: Vid Ponikvar Gostje so že v 5. minuti postavili končni rezultat. Foto: Vid Ponikvar

V drugem polčasu je v 50. minuti Aleks Pihler prišel do strela z glavo, a s šestih metrov za malo zgrešil cilj. Malce prej je na drugi strani z dobrih desetih metrov zgrešil Gustav Ludwigson. V 53. minuti je bil Maribor spet blizu golu, ko je z desne strani od daleč sprožil Martin Milec, a zadel prečko. Milec je malce zatem zgrešil še s 13 metrov, Marko Alvir pa je bil prav tako neuspešen v 65. minuti.

Dovin pa se je moral spet izkazati v 67. minuti, ko je znova od daleč streljal Vrhovec, Astrit Selmani pa je v 71. minuti le za malce zgrešil mariborska vrata. V 79. minuti je znova za malo zgrešil Alvir, v 85. pa še Jan Repas. Milec je nato v sodniškem dodatku streljal še z več kot 30 metrov, Dovin pa je znova dobro posredoval in ohranil mrežo nedotaknjeno.

Fotogalerija s tekme (foto: Vid Ponikvar):

Fotogalerija
1 / 30

NK Maribor : Hammarby 0:1 (0:1)

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 5025, sodniki: Munuera, Barbero in Martinez (vsi Španija).
* Strelec: 0:1 Accam (5.).
* Maribor: Jug, Milec, Mitrović, Voloder, Koderman (od 55. Vipotnik), Vrhovec (od 80. Makoumbou), Pihler (od 55. Sikošek), Repas, Požeg Vancaš (od 55. Žugelj), Šturm, Alvir.
* Hammarby: Dovin, Paulsen, Fenger, Fjoluson, Jeahze, Bojanić (od 58. Amoo), Andersen (od 88. Swedberg), Aimar Sher (od 88. Erabi), Accam (od 46. Aziz), Ludwigson, Selmani (od 77. Khalili).
* Rumeni kartoni: Šturm, Milec; Aziz.
* Rdeči karton: /.

Arnel Jakupović
Sportal Domžalčani na Finskem podaljšali evropsko pot
 
Ne spreglejte