Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
6. 2. 2013,
21.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Safet Sušić Srečko Katanec Asmir Begović

Sreda, 6. 2. 2013, 21.33

8 let

Sušić: Rezultat je previsok, Slovenija je dobra

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po visoki zmagi na prijateljski tekmi proti Sloveniji v Ljubljani s 3:0 je bil selektor Bosne in Hercegovine Safet Sušić zadovoljen, a je hkrati miril evforijo.

Zmaga s 3:0, nadaljevanje uspešnega niza in dober obet pred nadaljevanjem kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014, v katerih Bosni in Hercegovini kaže zelo dobro. V Stožicah, kjer so se gostje ob bučni podpori s tribun počutili, kot da bi igrali doma, so pokazali, zakaj. Zmagali so s 3:0. V napadu je blestel zvezdniški trio Edin Džeko - Miralem Pjanić - Vedad Ibišević, v vratih je bil zelo zanesljiv Asmir Begović. Ne čudi, da je po tekmi selektor gostov izžareval zadovoljstvo. ''Rezultat je bil na koncu malce previsok. Lahko bi se razpletlo tudi drugače. Sem zadovoljen, seveda. Mojim igralcem bi čestital. Ne zgolj zaradi rezultata, pač pa predvsem zato, ker so pokazali pravi odnos do igre. Dali so vse od sebe in se trudili od prve do zadnje minute. Odnos, ki so ga pokazali, me veseli,'' je po tekmi govoril Safet Sušić in nadaljeval: ''Bili smo na pravem nivoju, čeprav smo imeli kar nekaj težav. Predvsem v drugem polčasu nam je Slovenija povzročala probleme. Marsikaj se je dogajalo, kot sem že rekel, pa je naša zmaga realno gledano na koncu previsoka. Treba je biti pošten.'' V korektnem duhu, ki ga je kazal že vse od obiska Ljubljane, je nadaljeval in pohvalil slovensko reprezentanco. ''Že ob polčasu, ko smo vodili z 2:0, sem mojim nogometašem rekel, da vodimo zato, ker smo mi dobri in ne zato, ker bi bila Slovenija slaba. Vaša reprezentanca je tudi danes pokazala, da je zelo kakovostna. Srečku Katancu želim v nadaljevanju kvalifikacij vso srečo. Nič še ni izgubljenega, v nadaljevanju se lahko še marsikaj obrne. Lahko vam uspe in se prebijete na prvi dve mesti svoje kvalifikacijske skupine. Upam seveda, da vam bo uspelo,'' je še povedal legendarni nogometni akter nekdanje skupne države.

Še četrtič v četrtem poizkusu

Nova lepa zmaga je za Bosno in Hercegovino, ki v svoji kvalifikacijski po štirih tekmah, v katerih je zbrala deset točk, vodi, seveda dober obet pred nadaljevanjem kvalifikacijskih bojev. Naslednja tekma pa utegne biti za BiH že odločilna. Doma bo gostila Grčijo. ''Seveda je, a treba je biti realen. Ne smemo biti evforični. Tudi če premagamo Grke, ni odločenega še prav nič. Sem pa vesel, da so fantje končno pridobili na samozavest, ki je za dobre rezultate prepotrebna. Vidi se, da zaupajo vase in v svoje soigralce. Ne bojijo se napak, ne bojijo se, da bodo prejeli gol. To se odraža na igrišču. Zato sem optimist,'' je še povedal Sušić in potrdil, da v nadaljevanju še vedno računa na zvezdnika Zvjezdana Misimovića, ki ga tokrat ni bilo zraven. ''Nanj še vedno računam, a v zadnjem času je igral bolj malo, zdaj pa prestopil na Kitajsko, zato ga tokrat ni bilo. Je pa on zagotovo nogometaš, ki je še v mojih načrtih,'' je še povedal selektor Bosne in Hercegovine, ki je v četrti tekmi proti Sloveniji še četrtič zmagala.

Ne spreglejte