Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 4. 2009,
11.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 17. 4. 2009, 11.47

8 let

Šuler: Marsikaj mi ni jasno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski reprezentant na začasnem delu v Gentu je bil na stranskem tiru slabe tri mesece. Konec minulega tedna je dočakal priložnost v začetni postavi, kar pa še ni razlog za popolno zadovoljstvo.

Dravograjčan bi veliko raje videl, da bi mu trener Michel Preud'homme v odprtem pogovoru zaupal razloge, zakaj mu v minulih treh mesecih ni posvečal pozornosti, kot pa da se z njim igra ''skrivalnice'', ki so začudile tudi njegove soigralce in nenazadnje navijače Genta. V dosedanjem poteku belgijskega prvenstva je odigral 13 tekem. V jesenskem delu je bil še standardni član začetne enajsterice, nato pa se ga je klubsko vodstvo ''čez noč'' odreklo. Čeprav se je namigovalo, da naj bi kariero v vlogi posojenega nogometaša nadaljeval v Grčijo (Panionios) in Izraelu (Ashdod), je ostal v Gentu in na klopi za rezervne igralce čakal na svojo priložnost. Dočakal jo je konec minulega tedna proti Westerloju (2:0), ko je na igrišču prebil vseh 90 minut. ''Marsikaj mi ni jasno. Predvsem to, zakaj sem sploh izpadel iz prve postave? Pred tekmo z Westerlojem me je trener prijetno presenetil. Opozoril je, da ima tekmec v vrstah nevarnega in zelo hitrega napadalca Ruiza, ki ga bi bilo potrebno ustaviti 'ena na ena'. In se je spomnil name. Bila je ključna tekma sezone, tako da ni hotel storiti napake. Svoje naloge na igrišču sem opravil korektno, osvojili smo tri točke, tako da sem lahko zadovoljen,'' je povedal za Sportal Marko Šuler, ki je uvrščen v krog kandidatov za petkovo srečanje z Genkom.

Tokrat več uspeha v Genku?

Če bo odigral derbi 30. kroga belgijskega prvenstva, ki neposredno odloča o četrtem mestu, bo še drugič v tem letu gostoval na štadionu Cristal Arena.

Z reprezentanco je v prijateljski tekmi izkusil grenkobo poraza (0:2), pozabil ni niti na zmoto prirediteljev pri predvajanju državne himne, pri februarskem porazu v pokalu (0:2) pa ni sodeloval. Bo tokrat v Genku bolj uspešno? ''Upam. Genk je malce v krizi, čeprav ima dobro ekipo. Zanimivo je, da je trener določil kandidate za tekmo šele dan pred tekmo, kar poprej ni bilo v njegovi navadi,'' je omenil 26-letni slovenski branilec, ki si pri Gentu nogometni kruh služi v družbi rojaka in reprezentančnega soigralca Zlatana Ljubijankiča.

Psihološko na dnu

Korošec se sam pri sebi še vedno ni odločil, ali bo kariero nadaljeval v Belgiji ali pa bo ubral kakšno drugo pot. ''Če bom redno igral, potem ne bom razmišljal o selitvi, čeprav je res vse mogoče. Težko mi je, ker ne vem kako razmišlja trener. Te tri mesece sem bil vseskozi odlično pripravljen, le v psihološkem smislu sem bil pri dnu, saj me je zadeva potrla. Po tekmi z Westerlojem gre na bolje. Na koncu sem prepričan, da se bo postavilo vse na svoje mesto,'' je še omenil strelec treh zadetkov tej sezoni v belgijskem prvenstvu. Modri dres ''indijancev'' je oblekel 13-krat. Tako kot v minuli sezoni, ko se je v Belgijo preselil med zimskim prestopnim rokom. Bo omenjeno številko presegel že drevi v Genku? Odgovor po podal nekdanji vratar belgijske reprezentance, ki je blestel na svetovnem prvenstvu pred 19 leti ...

Ne spreglejte