SiolNET. Sportal Nogomet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Štirim Violam že izrečene kazni za brutalni napad v Tepanju

4

termometer

Na okrajnem sodišču v Slovenskih Konjicah so potekali predobravnavni naroki zoper pet od za zdaj devetih obtoženih za nasilni napad na nogometne navijače Seville.

Incident se je zgodil na avtocestnem počivališču v Tepanju po tekmi evropske lige 24. februarja. Štirje so na naroku priznali krivdo v zameno za nižje kazni, medtem ko je eden priznanje zavrnil. Tožilstvo je Srboljubu Laziču za priznanje ponudilo sedem mesecev zapora, kar pa je ta zavrnil, zato ga čaka sojenje in v primeru dokazane krivde verjetno tudi višja kazen.

Drugi štirje, vsi pripadniki navijaške skupine Viole, so krivdo priznali. Še najbolje jo je odnesel Denis Bajrič, ki je priznal, da je sodeloval v omenjeni skupini, in bil obsojen na pogojno kazen petih mesecev. Niku Stamparju je sodišče izreklo pol leta zaporne kazni, Alenu Bubnjarju in Mihi Šenekarju pa vsakemu po sedem mesecev zaporne kazni.

Vsi so bili obsojeni zaradi kaznivega dejanja sodelovanja v skupini, ki stori kaznivo dejanje, za katero je sicer zagroženo do tri leta zapora. Preiskava brutalnega napada na španske navijače sicer še ni končana, saj kriminalisti še vedno intenzivno zbirajo podatke o preostalih sodelujočih. Ugotavljajo namreč, da jih je v pretepu sodelovalo kar okoli trideset.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin