Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 3. 2009,
8.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 1. 3. 2009, 8.20

6 let, 7 mesecev

Stevanovič zabil tudi Feyenoordu (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V nedeljo je Dalibor Stevanovič zabil še tretji gol za Vitesse v elitni nizozemski nogometni ligi. Tokrat se je med strelce vpisal na tekmi proti Feyenoordu v gosteh.

Nizozemska Dalibor Stevanovič v dresu Vitesseja iz Arnheima še naprej blesti. V nedeljo je s soigralci gostoval pri velikanu nizozemskega nogometa Feyenoordu in remiziral z 2:2. Slovenski reprezentant, ki je igral 90 minut, je v 60. minuti zabil gol za vodstvo gostov z 2:1. Med strelce se je vpisal s pravcatim evrogolom, ko je z močnim udarcem s približno 20 metrov razparal mrežo domačega vratarja. Domžalčan, ki je zabil že svoj tretji prvenstveni gol, se je v statistiko vpisal tudi z rumenim kartonom.

Srbija V 18. krogu srbskega prvenstva (Jelen Superlige) je bil odigran težko pričakovan dvoboj. Že 135. ''večni'' srbski in beograjski derbi med Partizanom in Crveno zvezdo se je končal brez zmagovalca (1:1). ''Črno-beli'' so si priigrali točko v zadnjih trenutkih, saj je na štadionu Partizan potekala že 97. minuta oziroma sedma minuta sodnikovega podaljška. Pri ''gostih'' je v 77. minuti v igro vstopil slovenski reprezentant Mirnes Šišič, medtem ko pri vodilni ekipi Jelen Superlige za srečanje ni kandidiral član mlade izbrane vrste in nekdanji nogometaš Triglava Danijel Marčeta. Partizan je na lestvici ohranil sedem točk prednosti pred Crveno zvezdo.

Francija Grenoble je v 26. krogu francoskega prvenstva iztržil točko na gostovanju pri Nantesu (1:1). Boštjan Cesar je odigral vseh 90 minut in prvič po treh zaporednih tekmah končal srečanje brez prejetega rumenega kartona. Točko je osvojil tudi Auxerre. Pred domačimi gledalci je remiziral s Toulousom (1:1). Valter Birsa je dvoboj začel v prvi enajsterici, na igrišču pa je vztrajal 71 minut. Sochaux si je izklesal pot do dragocene zmage nad Nico (1:0) brez pomoči Bojana Jokiča. Gorenjec ni kandidiral za dvoboj.

Španija Betis je v zadnji tekmi 25. kroga španskega prvenstva doma pričakal Villarreal in osvojil točko. Branko Ilič je srečanje v Sevilli spremljal na klopi za rezervne igralce.

Anglija Everton je v uvodni tekmi 27. kroga angleškega prvenstva na štadionu Goodison Park (33.898 gledalcev) ugnal West Bromwich Albion (2:0). Pri gostih, ki ostajajo na repu prvoligaške razpredelnice, je v zvezni vrsti odigral vseh 90 minut kapetan slovenske reprezentance Robert Koren.

Nemčija Köln je v uvodni tekmi nemškega prvenstva doma remiziral z Arminio (1:1). Mišo Brečko je odigral vseh 90 minut, kapetan Milivoje Novakovič pa je na igrišču prebil le prvi polčas. Zaradi bolečin v kolku se je klubski zdravnik odločil, da bo najboljši klubski strelec ostal v slačilnici, podrobnejši sobotni pregled pa je razodel, da gre za lažjo poškodbo. Slovenska reprezentanta sta sprožila na vrata gostov iz Bielefelda nevarna strela. ''Nova'' je v 17. minuti z dobro odmerjenim prostim strelom z 18 metrov namučil vratarja Arminie, Brečko pa je 13 minut kasneje po samostojnem prodoru streljal čez vrata.

V drugi nemški ligi je Dominic Maroh (odigral vso tekmo) v petek Nürnbergu pomagal do domače točke z drugouvršenim Mainzom (0:0), Wehen Aleša Kokota (odigral 74 minut) pa je v Wiesbadnu v 22. krogu klonil proti vodilnemu Freiburgu (0:1). Goran Šukalo je prispeval podajo za Koblenz, ki je bil z 2:0 boljši od Augsburga. Igral je 90 minut. Njegov soigralec Matej Mavrič je prav tako igral od prve do zadnje minute in se v uvodnih minutah tekme izkazal, ko je izbil žogo z golove črte svojega vratarja.

Italija V elitni italijanski ligi je Udinese doma gostil Lecce in ga premagal z 2:0. Samir Handanovič je še naprej poškodovan in ni igral. Jan Koprivec je bil na klopi Videmčanov.

Oba slovenska legionarja v drugi italijanski ligi sta v soboto ostala brez točk. Mantova Jasmina Handanoviča (branil vso tekmo) je doma izgubila z Barijem (0:2), Frosinone pa je moral pred domačimi gledalci priznati premoč Brescii (0:3). Zlatko Dedič je na igrišče stopil v 66. minuti.

Avstrija Dunajska Austria je v 22. krogu avstrijskega prvenstva izgubila na gostovanju pri SCR Altach (1:2). Na štadionu Cashpoint se je zbralo 4.500 gledalcev. Milenko Ačimovič je odigral vseh 90 minut. ''Vijoličasti'' s tekmo več za vodilnim Salzburgom zaostajajo sedem točk.

Belgija Gent je v 24. krogu belgijskega prvenstva v gosteh ugnal Lokeren (1:0). Zlatan Ljubijankič je odigral vso tekmo, v 55. minuti pa mu je sodnik pokazal rumeni karton, medtem ko je Marko Šuler spremljal srečanje na klopi za rezervne igralce. Gent na lestvici zaseda sedmo mesto. Cercle Brugge je doživel boleč poraz na gostovanju pri Standardu (0:4). Dejan Kelhar je prebil na igršču vseh 90 minut.

Grčija Panserraikos je v 24. krogu grškega prvenstva v derbiju začelja iztržil točko na gostovanju na Kreti. Nastja Čeh je proti OFI-ju odigral 84 minut,

Ciper Omonia iz Nikozije je v 24. krogu ciprskega prvenstva na domačem igrišču le remizirala z moštvom AEP Paphos (0:0). Anton Žlogar je igral vseh 90 minut, njegov klub pa še vedno vodi na lestvici, a ima pred drugouvrščenim APOEL-om le točko prednosti, pa tudi tekmo več.

Romunija Dominik Beršnjak se je izkazal pri zmagi Iasija nad Universitatei z 1:0. Bil je začetnik akcije za edini gol na tekmi. Igral je 90 minut, tako kot tudi njegov soigralec Andrej Pečnik. Dejan Rusič je za Timisoaro igral 12 minut proti Argesu pri zmagi z 2:1. Dare Vršič še okreva po poškodbi in ni kandidiral za tekmo. Jan Pahor, ki je v Romunijo prišel iz Kopra, je debitiral v dresu Farula, ki je bil z 2:0 boljši od Glorije. Igral je 90 minut. Njegov soigralec Andrej Rastovac je prav tako igral od prvega do zadnjega sodnikovega žvižga na tekmi.

Turčija Kocaelispor je v elitni turški ligi gostoval pri Burasporju in remiziral z 1:1. Luka Žinko ni kandidiral za nastop, je pa zato igral za B ekipo svojega moštva v turški ligi. Igral je en polčas.

Ne spreglejte