Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 11. 2015,
10.20

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
slovenska nogometna reprezentanca Ukrajina Srečko Katanec

Natisni članek

Četrtek, 5. 11. 2015, 10.20

8 let, 3 mesece

Srečko Katanec je v reprezentanco vrnil Miša Brečka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je razkril 24 imen, na katere bo računal na tekmah dodatnih kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016.

Največja sprememba na selektorjevem seznamu je povratek Miša Brečka. Izkušenega reprezentanta, ki je za Slovenijo do zdaj odigral že 75 tekem in je peti na večni lestvici izbrane vrste po številu nastopov, a ga na zadnjih dveh akcijah iz nepojasnjenih razlogov ni bilo zraven. Selektor Srečko Katanec se je očitno odločil, da na tekmah v Lvovu in Mariboru, ki Slovenijo čakajo v naslednjih tednih, spet računa na preizkušene moči. "Potrebujemo izkušene fante, to so specifične tekme, zato mislim, da nam lahko pomaga," je selektor pojasnil povratek Trboveljčana v izbrano vrsto.

V reprezentanco se je vrnil tudi mladi as danskega Köbenavna Benjamin Verbič, ki ga nazadnje ni bilo zraven zaradi poškodbe. Po daljšem času je zraven tudi branilec Siniša Anđelković, ki redno igra za Palermo v prvi italijanski ligi.

S seznama sta izpadla oba Domžalčana, ki sta bila nazadnje zraven, Dejan Trajkovski in Nejc Skubic. Na njem ni niti napadalca nemškega Augsburga Tima Matavža. Preostalih sprememb ni.

Potrebovali bodo tudi srečo

Slovence, zbrali se bodo v ponedeljek, torej čakata tekmi leta, pred katerimi je selektor previden. "Na tekmah dodatnih kvalifikacij moraš imeti tudi srečo. Odigrali bomo dve tekmi v treh dneh, včasih v takšnem položaju spodrsne tudi najboljšim," Katanec pravi pred prihajajočima tekmama z Ukrajino, ki jo očitno dobro pozna.

"Gledal sem vse kvalifikacijske tekme Ukrajine, prejela je le štiri zadetke. Gre za tehnično dovršeno in čvrsto ekipo,« je povedal o reprezentanci, ki Sloveniji stoji na poti do evropskega prvenstva. Selektor je pred novinarje tokrat stopil prvič v novem vadbenem centru Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju, ki ga je zelo pohvalil. »Čestitke za trening center. Pogoji za delo so res odlični," je dejal.

Zaradi tehničnih težav obljubljenega prenosa novinarske konference ni bilo. Za nevšečnosti se iskreno opravičujemo.

Ne spreglejte