Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
13. 10. 2015,
0.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Srečko Katanec San Marino

Torek, 13. 10. 2015, 0.50

8 let

Srečko Katanec: Če bi izgubili proti San Marinu, ne bi bil zaskrbljen

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenija je skupinski del kvalifikacij za EP 2016 končala z zmago v San Marinu. Evropskega nogometnega palčka, ki ji je zlasti v prvem polčasu zadal nepričakovano veliko težav, je premagala z 2:0.

"Ob polčasu, ko je bilo še 0:0, nisem bil zaskrbljen. Tudi če bi na tekmi izgubili, ne bi bil zaskrbljen. Tekmo bi analiziral tako, da v danem trenutku ne moremo premagati San Marina. In ne vem, kje bi bila težava, razen pri vas, novinarjih, ker bi dodajali stvari," je svoj pogled na dvoboj predstavil Srečko Katanec in ponovil dejstvo, da tekma v San Marinu ni odločala o ničemer.

Briga ga, kdo bo kaj rekel

Pristop izbrancev ga je zadovoljil. Vesel je, da je prejel določene informacije, pomembne zaradi bližajočih se tekem dodatnih kvalifikacij, ki bi se lahko izkazale za zelo dobrodošle in dragocene. "Določene stvari že vem, določenih pa v reprezentanci ne smem narediti, ker se mi potem marsikaj očita. Za tekmi dodatnih kvalifikacij me prav briga, kdo bo kaj rekel. Vem, kdo je česa sposoben." Zato se bo ravnal po svoji presoji, ko bo izbiral kandidate za najpomembnejši tekmi v tem ciklusu.

Priznal je, da v San Marinu ni bil najbolj zadovoljen z vsem, kar je videl. Pričakoval je drugačno gibanje igralcev na igrišču, a se mu želje niso uresničile. Igralci so naleteli na težave zaradi premehke travnate površine, kar so drug za drugim ponavljali tudi po tekmi, ko so se odpravljali k reprezentančnemu avtobusu. "Ne vem, ali smo že kdaj igrali na zahtevnejši podlagi. Proti tekmecu, ki se je večji del tekme branil 20 metrov od gola, je potem cilj še težje dosegljiv," je predstavil oviro, ki je Sloveniji preprečila pot do lažje zmage.

Ne sme ničesar prepustiti naključju

V San Marinu je prejel določene informacije o tem, kdo je sposoben v nekaj dneh odigrati dvoboja na enaki ravni. Za novembrski izziv potrebuje od 15 do 16 igralcev, ki bodo v polni formi in pripravljenosti.

Proti najslabši ekipi v skupini E, ki je osvojila le eno točko, je nameraval od začetka v ogenj poslati Kevina Kampla in Zlatana Ljubijankića, a je prvega zdelala bolezen, drugega pa poškodba kolena. V želji, da bi izbrance čim bolje pripravil na dodatne kvalifikacije (potekale bodo od 12. do 17. novembra), jim je naročil, naj ga obvestijo o ciklusu treningov in njihovi intenziteti v prihodnjih tednih.

"Zdaj ne smemo ničesar prepustiti naključju, sam pa ne smem napraviti napak na treningih pred dodatnimi kvalifikacijami." Fantom je zaželel srečo, da bi v svojih klubih igrali čim bolj redno in se čez mesec dni na reprezentančne priprave vrnili v formi, s katero bi lahko Sloveniji pomagali do novega presežka.

Ne spreglejte