Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
1. 6. 2015,
16.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 6. 2015, 16.41

8 let

Srečka Katanca preseneča, da je šel Petar Stojanović na operacijo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je na novinarski konferenci govoril tudi o posameznikih, ki so se oziroma se niso znašli na njegovem tokratnem seznamu.

Slovenijo prihodnjo nedeljo, 14. junija, čaka šesta tekma kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2016. Verjetno bo, vsaj kar zadeva spektakel, to vrhunec vsega ciklusa in tudi nogometni vrhunec letošnjega leta. Na seznamu, ki ga je Srečko Katanec razkril na tokratni novinarski konferenci, se je znašlo 23 preverjenih imen, presenečenj ni bilo, a selektor bo računal le na 22 nogometašev.

Ne ve, zakaj je šel Petar Stojanović na operacijo zdaj

Kot prvi je s seznama odpadel mladi branilec Maribora Petar Stojanović, za katerega je selektor tik pred zdajci izvedel, da je prestal operacijo nosu.

"Tega nisem vedel. Zadnji trenutek sem izvedel, da ga ne bo. Recimo, da je to moja napaka. Zakaj je šel zdaj na operacijo nosu, pa ne vem, saj je že nekaj časa jasno, da je tekma z Anglijo 14. junija," je o 19-letniku, ki je do zdaj zbral tri reprezentančne nastope, povedal Katanec.

Klub je za Dominica Maroha zahteval, da pride pozneje

Na tokratnem seznamu ni niti branilca Dominica Maroha, ki v prvi nemški ligi redno igra za Köln.

"Ni ga zato, ker so v klubu zahtevali, da se reprezentanci priključi 8. junija, mi pa se zberemo pet dni pred tem," je pojasnil selektor.

Luko Krajnca je prepustil mladi reprezentanci

Tudi Luke Krajnca, mladega branilca Cesene, s katero je izpadel iz prve italijanske lige, tokrat ni na selektorjevem seznamu.

"Na mestih osrednjega branilca imamo kar nekaj rešitev, dobro smo pokriti, zato sem se odločil, da ga tokrat prepustim selektorju mlade reprezentance," je odgovoril Katanec.

Od Reneja Krhina ne zahteva, da je Andrea Pirlo, a …

Rene Krhin, ki je v tej sezoni redno igral v prvi španski ligi, bil je član Cordobe, je verjetno upal na selektorjev vpoklic, a ga ni dočakal. Zakaj?

"Spremljal sem ga in želel bi si, da bi bil na višji ravni. Predvsem v fazi konstrukcije in vere vase. Ne zahtevam od njega, da je Andrea Pirlo, a mora še napredovati," je bil jasen selektor.

Harisa Vučkića je gledal in bil razočaran

Podobno kot za Krhina velja za Harisa Vučkića. Ta je v drugi polovici sezone redno igral za Glasgow Rangers v drugi škotski ligi, zabil kar nekaj golov, a to ni bilo dovolj.

"Gledal sem ga kar nekajkrat, a za člansko reprezentanco ni pokazal dovolj. Bil sem razočaran, a ne nad njim, ampak nad kakovostjo druge škotske lige. Mislil sem, da je tam vseeno malce več ritma, teka. Malo več vsega. Zato me preseneča, da Rangers ne sestavi malce boljše ekipe in se vrne v prvo ligo. Veseli me, da je Haris po dolgem času nekaj odigral, a za reprezentanco to še ni dovolj. Čaka ga še nekaj dela," je 22-letnemu vezistu sporočil Katanec.

Za Aljaža Struno je vesel, a to še ni dovolj

Eden izmed novinarjev je selektorja vprašal tudi o Aljažu Struni, ki je redno igral za Carpi in se z njim uvrstil v prvo italijansko ligo, a še vedno čaka na reprezentančni debi.

"Ogledal sem si kar nekaj njegovih tekem v drugi italijanski ligi in videl, kako igra. V tem trenutku nam še ne bi mogel pomagati. Sem pa vesel zanj, da igra dobro. Spremljal sem ga, brez skrbi. Malo je igral po desni strani, malo na mestu vezista …" je odgovoril.

Zanima ga, v kakšnem stanju je Bojan Jokić

Ne le o tistih, ki jih tokrat ne bo zraven, novinarji smo selektorja spraševali tudi o nekaterih, ki so se znašli na tokratnem seznamu. Tudi o izkušenem reprezentantu Bojanu Jokiću, ki se je po dolgem času vrnil v izbrano vrsto. Pred tem je bil namreč poškodovan.

"Videl sem, da je odigral nekaj tekem. Zdaj bomo videli, kaj in kako. V kakšnem stanju je," je bil o Kranjčanu kratek Katanec.

Status Milivoja Novakovića se ni spremenil

Milivoje Novaković se je na Japonskem, vsaj kar zadeva zadetke, v zadnjem času nekoliko ustavil. Za Nagoyo Grampus v zadnjih 12 prvenstvenih tekmah ni zadel niti enkrat, a v očeh selektorja se njegov reprezentančni status zaradi tega ni spremenil.

"Ne, absolutno ne. Ima status, kot ga je imel. Ne vidim razloga, da bi bilo drugače," pravi selektor.

Želi si, da bi ga Josip Iličić dal gol tudi proti Angliji

Seveda je selektorja doletelo tudi vprašanje o Josipu Iličiću. Zvezdnik Fiorentine, s katerim sta imela pred časom nesporazum, je namreč v izjemni strelski formi. V zadnjih šestih tekmah italijanskega prvenstva je zadel kar sedemkrat.

"Vesel sem zanj. Upam, da bo gol zabil tudi na tekmi proti Angliji. Tega bi bil zelo vesel," si je zaželel Katanec.

Roberta Berića bi poklical, tudi če ne bi zabil niti enega gola

Nekaj besed je selektor namenil tudi Robertu Beriću, ta je v dresu dunajskega Rapida zabil 27 golov, zadnje tri pretekli konec tedna.

"Me veseli, da zabija in se razvija. Pa ne samo zato, ker je dal 27 golov. Mogoče boste rekli, da sem spet kritičen, a dati 27 golov v Avstriji mi ne pomeni veliko. Mene bolj kot to, da zadeva, veseli dejstvo, da je priden, zna zadržati žogo in se bori. Da razume igro. Tudi če ne bi zabil nobenega gola, bi ga takšnega, kot je zdaj, vpoklical. Koliko golov zabije, pri meni ne igra nobene vloge," se je razgovoril selektor.

Ne spreglejte