Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
27. 6. 2016,
8.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Ramiz Smajlović Prva liga Telekom Slovenije NK Rudar Milovan Rajevac

Ponedeljek, 27. 6. 2016, 8.20

6 let, 6 mesecev

Milovan Rajevac novi selektor Alžirije

Srb hitro zapustil Velenje in se vrnil v Afriko

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Rajevac | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogometni klub Rudar Velenje je ostal brez prvega trenerja. Srbski strokovnjak Milovan Rajevac, ki bi moral voditi knape v novi sezoni, je postal novi alžirski selektor. V Afriki je že deloval in se na klopi Gane podpisal pod odmevne rezultate.

Velenjčani se na novo sezono pripravljajo v Slovenj Gradcu, a še ne vedo, kdo bo njihov prvi trener. Upravni odbor Rudarja je sredi meseca sporočil, da bo člansko moštvo treniral izkušeni Srb Milovan Rajevac, ki pa je slovensko prestolnico lignita hitro zapustil, saj je sklenil sodelovanje z Alžirijo. Segel si je v roke s predsednikom Alžirske nogometne zveze Mohamedom Raouraouo ter na alžirski klopi nasledil Nabila Neghiza, ki je opravljal vlogo začasnega selektorja po odhodu Francoza Christiana Gourcuffa. Ne bo vodil knapov, ampak puščavske lisice, eno najmočnejših reprezentanc v Afriki.

Rajevac se tako vrača na črno celino, kjer se je proslavil leta 2010, ko je Gano popeljal v finale afriškega prvenstva, nato pa še do četrtfinala na SP 2010 na jugu Afrike, kjer je nesrečno izpadel proti Urugvaju. Alžirija bo prihodnje leto nastopila na Afriškem pokalu narodov v Gabonu, Rajevca pa čakajo še izzivi v kvalifikacijah za SP 2018 v Rusiji. Pred kratkim so ga povezovali tudi z mestom selektorja Egipta.

Bo vskočil Smajlović?

Nogometaši Rudarja so pred kratkim gostovali v Avstriji in izgubili na prijateljskem dvoboju z Wolfsbergerjem (0:2). Oba zadetka so prejeli v uvodnih 17 minutah. V sredo jih čaka nova preizkušnja. Pomerili se bodo z moskovskim Dinamom, dan pozneje z romunskim Clujom, teden pripravljalnih srečanj pa bodo končali 3. julija v Beljaku, kjer se bodo zoperstavili Spartaku iz Moskve.

Kdo bo vodil Velenjčane? V prejšnji sezoni je bil v zadnjih krogih njihov začasni prvi trener Ramiz Smajlović. | Foto: Vid Ponikvar Kdo bo vodil Velenjčane? V prejšnji sezoni je bil v zadnjih krogih njihov začasni prvi trener Ramiz Smajlović. Foto: Vid Ponikvar Rajevcu sta pomagala Ramiz Smajlović in Žika Vidojević. Smajlović je prazno mesto trenerja zasedel že ob koncu sezone 2015/16, ko je stolček nepričakovano zapustil dolgoletni trener Jernej Javornik. Zgodovina bi se lahko ponovila, tako da bi začasno prevzel vodenje knapov tudi zdaj, ko je Rudar ostal brez načrtovanega sodelovanja z 62-letnim Srbom.

Ne spreglejte