Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 3. 2009,
8.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 10. 3. 2009, 8.45

8 let

Sporting proti Bayernu po čast

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sporting ima pred gostovanjem v Münchnu (ne)mogočo misijo, če se želi uvrstiti v četrtfinale lige prvakov, saj bi moral izničiti prednost Bayerna s kar petimi goli prednosti.

Prva tekma na Portugalskem se je nepričakovano končala z visoko prednostjo Bayerna. Vendar je bil Sporting na tisti tekmi povsem nebogljen in Bavarci so znali dobro izkoristiti ponujene priložnosti. Kljub temu bodo Portugalci skušali pokazati, da je šlo zgolj za slab dan in solidno odigrati. Vendar to niti malo ne bo lahko, saj je Bayern od zadnjih devetih tekmah v tem tekmovanju sedem zmagal in dvakrat remiziral. Največji preobrat v zgodovini je doslej uspel Deportivu, ki je nadoknadil zaostanek z 1:4 proti AC Milanu in se s štirim zadetki uvrstil v nadaljnje tekmovanje. Tako bi Sporting moral spisati novo poglavje zgodovine v ligi prvakov, kar pa se kljub solidni ekipi in ne preveč prepričljivi formi Bayerna v nemškem prvenstvu zdi skorajda nemogoče. Nazadnje je Sportinga v Münchnu gostoval pred dvema sezonama, tekma pa se končala brez zadetkov. To je bilo edino srečanje, ko Portugalci na zadnjih sedmih gostovanjih niso klonili.

Priložnost rezervistom

Bayern tako v Evropi rešuje dokaj povprečno sezono v nemškem prvenstvu. Od začetka naj bi priložnost med vratnicama dobil Jörg Butt, med poškodovanimi pa so Franck Ribery, ki je blestel v Lizboni, Luca Toni, Tim Borowski in Hamit Altintop, ki je moral predčasno zapustiti zadnje prvenstveno srečanje proti Hannovru, ko je Bayern zmagal s 5:1. Kljub prednosti pa Jürgen Klinsmann opozarja na podobno situacijo v pokalu UEFA, ko je Bayern na gostovanju zmagal s 5:0, na povratnem dvoboju pa je moral gostom priznati premoč z 2:1. "Ne smemo, da se nam to ponovi. Pričakujem, da bo ekipa vzela tekmo zelo resno. Če smo jih premagali s 5:0, še ne pomeni, da je Sporting slab. Skušali bodo dokazi, da je šlo zgolj za nesrečo. Moramo pozabiti rezultat s prve tekme in dobro igrati tudi za navijače," pravi trener Bayerna.

Brez Liedsona

Portugalci se zavedajo svojih možnosti kar se tiče napredovanja, zato na gostovanje niti ni odpotoval prvi zvezdnik Liedson, podobno kot Fabio Rochemback in Leandro Grimi, v napadu pa bo manjkal Helder Postiga.

"Prepričan sem, da bom našel igralce, ki ga bodo dostojno zamenjali. Kdo bo napredoval, je skorajda jasno. Tukaj smo, da branimo klubsko čast. Upamo na zmago, najbolj pa hočemo zmagati zase in si dati spodbudo pred zaključkom sezone," je dejal Paulo Bento.

Ne spreglejte