Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
23. 7. 2012,
12.19

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Andraž Šporar

Ponedeljek, 23. 7. 2012, 12.19

7 let, 12 mesecev

Šporar: Domžale so bile muha enodnevnica

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Če so nogometaši Olimpije v prvem krogu 1. SNL razočarali, so popravni izpit v Velenju opravili z odliko. Čeprav so bile misli deloma že usmerjene na Norveško, so ''knape'' odpihnili kar s 5:0.

Ni jih veliko slovenskih nogometašev, ki bi se lahko v 1. SNL pohvalili z dejstvom, da so strelski prvenec dosegli z 18 leti. V nedeljo je prag najstniških strelcev prestopil tudi Andraž Šporar, ki je za dosežek potreboval le dve tekmi: ''Upal sem, da mi bo uspelo čimprej. V Velenju sem videl, da smo blesteli, Rudar pa nam ni bil konkurenčen, tako da sem hitro ugotovil, da se mi ponuja lepa priložnost. Moj zadetek, prvi na tekmi, je bil najbolj pomemben, ko pa so Velenjčani ostali brez izključenega nogometaša, se je tekma zaključila. V drugem polčasu smo le še nadigrali tekmeca in zmagali,'' po uvodni zmagi Olimpije v prvoligaški sezoni 2012/13 razmišlja mladi napadalec. Ujeli smo ga ravno na poti v Čatež, kjer je s prijatelji in dekletom izkoristil eno redkih priložnosti, prost dan nogometnih obveznosti, in vsaj malce ujel poletni ritem, s katerim bo lažje polnil baterije pred prihodnjimi izzivi. Slednjih pa v napornem julijskem zaključku ne bo manjkalo. Zadetek je posvetil dekletu, oče Miha, nekdanji kapetan Olimpije, pa mu je po tekmi čestital z besedami: ''Čestitke, zdaj se je šele začelo.'' V Olimpijo je prišel z namenom, da dosega zadetke, navkljub mladosti in pomanjkanju izkušenj na takšni tekmovalni ravni pa si je že kmalu zagotovil zaupanje strokovnega vodstva in prvega trenerja Ermina Šiljaka. ''V Velenju bi zmagali tudi v primeru, če ne bi prišlo do izključitve. Nogometaši Rudarja niso mogli slediti našemu ritmu. Niso bili dozoreli,'' meni strelec uvodnega zadetka Olimpije o kritikih, ki so zmago Olimpiji povezali z zgodnjim rdečim kartonom v vrstah gostiteljev.

Na štadionu Ob jezeru je odprl strelski festival, ki se je na koncu zaključil z glasno ''petardo'' v velenjski mreži. Visoka zmaga je dokazala, da zmore Olimpija zavzeto izpolnjevati trenerjeva navodila tudi na tekmah 1. SNL. Uvodna preizkušnja z Domžalami se je izkazala za ponesrečeno, zdaj pa so Ljubljančani pokazali drugačen obraz. ''Ne vem zakaj, a na tekmi z Domžalami enostavno nismo bili pravi. Upam, da se tako slaba igra ne bo več ponovila. To je bila le muha enodnevnica. Zdaj smo osredotočeni na vsako tekmo stoodstotno. Takšna gostovanja definitivno dvigujejo moralo. K Tromsoju odhajamo z dvignjenimi glavami. Lažje bo in veliko bolj sproščeno. Tudi 0:0 je aktiven rezultat. Ne preostane nam nič drugega, kot da dosežejmo zadetek in obdržimo mrežo nedotaknjeno. Moramo napredovati. Čeprav bomo igrali na umetni travi, verjamem v napredovanje,'' pred četrtkovim evropskim izpitom na severu Norveške napoveduje Ljubljančan, ki je še v minuli sezoni tresel mreže v 2. SNL. S prestopom k ''zeleno-belim'' je stopil stopničko navzgor. Z Olimpijo namerava v bodoče ponuditi čim več ''velenjskih'' predstav, ponovitvam tistih z domače tekme z Domžalami pa se želi najraje izogniti. Zmaga pri Rudarju, najvišja v tej sezoni, je nogometašem Olimpije prinesla veliko lepih stvari. Zmanjšal se je tudi zaostanek za branilcem naslova in prvim favoritom za naslov, Mariborom. Sedaj znaša le še eno točko.

Ne spreglejte