Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 3. 2012,
17.19

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 26. 3. 2012, 17.19

8 let, 1 mesec

Spektakel brez golov, Bayern kot Real in Chelsea

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najbolj razburljiv obračun četrtfinala med Milanom in Barcelono se je na prvem srečanju končal brez zadetkov. Bayern je zmagal v gosteh pri Marseillu, podobno kot Real Madrid in Chelsea.

Milan in Barcelona sta na San Siru odigrala izjemen obračun, ki pa ni postregel z zadetki. Siloviteje je tekmo začel Milan, Robinho pa je iz bližine neoviran sprožil čez gol, kakor 20 minut kasneje še Zlatan Ibrahimović. Vmes je več pobudbe imela Barcelona, ki je prav tako imela nekaj lepih priložnosti. V drugem polčasu se je igra malce bolj umirila in giganta svetovnega nogometa sta odločitev preložila na drugo tekmo, ki bo na Camp Nouu.

Bayern je v Marseillu povedel tik ob koncu prvega polčasa, ko je podajo Arjena Robbna izkoristil Mario Gomez. Nizozemec je v 70. minuti podaji dodal še zadetek in Bavarci, ki bodo tudi gostili finale letošnje lige prvakov, so na ta način že pred prebojem v polfinale.

Nikozija je sploh prvič dočakala četrtfinale lige prvakov in s tem tudi Real Madrid, ki je že na prvi tekmi potrdil vlogo favorita. Prvi polčas se je končal brez zadetkov, največjo priložnost pa je za goste imel Karim Benzema. Francoski napadalec je premoč Madridčanov kronal v 74. minuti, ko je izkoristil podajo z leve strani rezervista Kakaja in zadel iz bližine. Menjavi tik pred prvim zadetkom sta se Joseju Mourinhu obrestovali, saj je še en rezervist Marcelo kot podajalec sodeloval tudi pri drugem zadetku, med strelce pa se je vpisal Kaka. Ob koncu je še drugič na tekmi po hitri akciji Cristiana Ronalda in Mesuta Özila zadel Benzema.

Prvo četrtfinalno tekmo v Lizboni sta v igrala tudi Benfica in Chelsea. Tudi na tej tekmi je bilo treba na gol čakati 75 minut. Bil je edini na tej tekmi. Fernando Torres je prodrl po desni strani in podal do Salomona Kalouja v sredino, ki je v gneči spravil žogo v mrežo. Na ta način so si Londončani, ki so se na tekmi pretežno branili, ustvarili lepo prednost.

Povratne tekme bodo na sporedu 3. in 4. aprila.

Ne spreglejte