Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
22. 11. 2015,
12.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Matjaž Kek Miral Samardžić Roman Bezjak NK Rijeka NK Osijek

Nedelja, 22. 11. 2015, 12.52

8 let

Sodnik razjezil Kekovo Rijeko: Veliko se moramo še naučiti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši Rijeke so na gostovanju v Osijeku izpustili iz rok zmago. Roman Bezjak je Kekove izbrance povedel v vodstvo, gostitelji pa so izenačili globoko v sodnikovem podaljšku.

To res ni bila sobota po meri Mariborčanov. Vijolice so v sodnikovem podaljšku zapravile zmago na večnem derbiju v Ljubljani, Rijeka pa je pod vodstvom Mariborčana v zadnjih sekundah izpustila iz rok vodstvo na gostovanju pri Osijeku. Dvoboj hrvaškega prvenstva se je končal z 1:1, rezultat pa ni zadovoljil gostov s Kvarnerja, ki ostajajo neporaženi v tej sezoni.

"Ne moreš biti zadovoljen, če izgubiš dvoboj na takšen način," Matjaž Kek po remiju Rijeke v Osijeku ni skrival razočaranja. Njegovi izbranci so resda zadržali vodilni položaj na lestvici hrvaškega prvenstva, a se je njihova prednost skrčila.

Kek: Ko si na Hrvaškem na vrhu, moraš biti navajen na vse

Na štadionu Gradski vrt so imeli v rokah dragoceno zmago. Vse do četrte minute sodnikovega podaljška so vodili z 1:0, nato pa je sledil trenutek, ki je spravil v slabo voljo reško ekipo, osrečil pa zagrebški Dinamo ter splitski Hajduk, saj sta se Rijeki približala na dve oziroma tri točke zaostanka.

Sodnik je v četrti minuti sodnikovega podaljška pokazal na belo točko, zaradi bučnih protestov pa so bili izključeni Kekov pomočnik Danko Matrljan ter predstavnika Rijeke Ivan Mance in Rade Ljepojević.

"Veliko se moramo še naučiti. Ko si na Hrvaškem na vrhu, moraš biti navajen na vse. Ni kriv sodnik, temveč tisti, ki ga je delegiral za to srečanje. Ne razumem, zakaj je prisotno toliko nervoze in groženj. To je najmanj, kar si želimo trenerji," je namignil, kaj ga je motilo na srečanju v Slavoniji, a ni želel biti bolj konkreten.

Navijači Rijeke, ki so se odpravili na dolgo pot v Osijek, so po izenačenju (1:1) skandirali "Lopovi, lopovi", a to ni pomagalo. Rijeka je ostala brez načrtovanih treh točk, s katerimi bi ohranila večje vodstvo pred najbližjima tekmecema.

Zdaj bo boj za jesenski naslov še kako napet, a je treba tudi dodati, da se bosta v začetku decembra v Zagrebu udarila večna tekmeca Dinamo in Hajduk, kar je voda na Kekov mlin na Reki.

Ne spreglejte