Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
3. 6. 2016,
18.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Slavko Matić Marko Ranilović NK Zavrč

Petek, 3. 6. 2016, 18.00

6 let, 6 mesecev

Trener Slavko Matić in vratar Marko Ranilović na izhodnih vratih

Smešnica v Zavrču: Junaka obstanka med prvoligaši odhajata

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Prvi mož nogometašev Zavrča, njegov predsednik Miran Vuk, je po dodatnih kvalifikacijah za obstanek v prvi ligi, v katerih so bili Zavrčani uspešni, prekinil sodelovanje s trenerjem Slavkom Matićem. Za njim odhaja tudi vratar Marko Ranilović.

Zavrč je v sredo v dodatnih kvalifikacijah za obstanek v prvi ligi remiziral proti Aluminiju v Kidričevem z 1:1 in si zagotovil obstanek med prvoligaši. Po tekmi je marsikoga presenetila odločitev predsednika Zavrča Mirana Vuka, ta je odslovil trenerja, ki je Zavrčanom zagotovil obstanek, Slavka Matića.

Prvi mož Zavrčanov in srbski trener naj bi bila na bojni nogi vse od povratne polfinalne tekme pokalnega tekmovanja proti Mariboru v Ljudskem vrtu, kjer je Zavrč izgubil po podaljških in se poslovil od sanj o prvi lovoriki v zgodovini kluba. Takrat naj bi med njima počilo in vse kaže, da je Vuk le čakal, da Matića odslovi in to storil takoj po (uspešnem) koncu sezone.

Medtem je za trenerja že imenoval Željka Orehovca, ki je bil nazadnje trener mladincev Zavrča, a je vprašanje, ali se bo zdaj že nekdanjega trenerja članske ekipe znebil tako zlahka, kot si misli. Po naših informacijah naj se Matić, ki ima pogodbo še za dve leti, ne bi strinjal s takšnim scenarijem in se bo pojavil na začetku priprav Zavrča pred novo sezono. Prav zanimivo bo videti, kako se bo s težavo, ki je pred njim, soočil Vuk.

Odhaja tudi junak, ki je z obrambo poskrbel za obstanek

Marko Ranilović po pol leta zapušča Zavrč. | Foto: Marko Ranilović po pol leta zapušča Zavrč. Kakorkoli že, Matić ni edini, ki je na izhodnih vratih Zavrča. Prav gotovo ga bo zapustil Marko Ranilović, eden izmed junakov boja za obstanek. Izkušeni vratar je tik pred koncem povratne tekme proti Aluminiju poskrbel za izjemno obrambo, ki je Zavrč ohranila med prvoligaši, a se s klubskim vodstvom vseeno ni dogovoril za nadaljevanje skupne poti. Leto pred koncem pogodbe zapušča klub.

"Kaj se je dogajalo, bom raje zadržal zase, tako bo najbolje. Kot je najbolje tudi to, da odhajam. Klubskemu vodstvu bi se zahvalil, ker mi ob predčasni prekinitvi pogodbe niso delali težav," je povedal Mariborčan, ki je v klub prišel pozimi in v dresu Zavrča zbral deset nastopov.

"Že nekaj časa sem čutil, da s klubom nismo na istem bregu, zato sem predvideval, da bo prišlo do prekinitve sodelovanja," je dodal 29-letni vratar in nekaj besed namenil turbulentnim tednom, ki so za Zavrčem. "V zadnjem mesecu je bilo res pestro. Najprej smo se borili za Evropo, kar naenkrat pa smo se znašli pri dnu lestvice in smo morali reševati prvoligaški status. To je bil velik šok, ki je bil sploh za mlade fante, ki jih je v Zavrču kar nekaj, zelo naporno. Vsi skupaj smo tonili in pristali tam, kjer smo," je povedal nekdanji vratar Maribora, ki si je kruh služil tudi v tujini. Na Madžarskem, Hrvaškem in nazadnje Slovaškem.

"Kaj se je dogajalo, bom raje zadržal zase, tako bo najbolje. Kot je najbolje tudi to, da odhajam." | Foto: "Kaj se je dogajalo, bom raje zadržal zase, tako bo najbolje. Kot je najbolje tudi to, da odhajam."

Za zdaj je še vse preveč sveže

V dodatnih kvalifikacijah je Zavrčanom le uspelo in v Halozah bodo tudi v prihodnji sezoni spremljali prvoligaški nogomet. "Mislim, da zasluženo. Aluminij si je zelo želel, da bi nas premagal, pokazal veliko želje in tudi kakovosti, a na koncu smo vseeno dokazali, da smo boljši. Ni nam bilo lahko, a smo uspeli. To je najbolj pomembno," je za konec še povedal izkušeni vratar, ki še ne ve, kje bo nadaljeval nogometno pot. "Bomo videli. Za zdaj je vse skupaj še preveč sveže," je dejal.

Ne spreglejte