Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
18. 11. 2011,
14.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Slaviša Stojanović

Petek, 18. 11. 2011, 14.46

8 let

Slovenija 29. februarja doma s Škotsko

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska nogometna reprezentanca se bo v uvodni preizkušnji v letu 2012, drugi pod vodstvom Slaviše Stojanovića, doma pomerila s tekmeci iz Škotske. Prizorišče tekme bo določeno naknadno.

Nogometna zveza Slovenije se je dokončno dogovorila s stanovskimi kolegi iz Škotske, ki bodo 29. februarja s člansko reprezentanco gostovali v Sloveniji. Prvič po letu 2005, ko so v Celju nadigrali Oblakovo četo, vseeno pa tako kot Slovenija ostali brez glavne nagrade, uvrstitve na svetovno prvenstvo v Nemčiji. Selektor Slaviša Stojanović, ki je na klopi Slovenije debitiral s porazom na prijateljskem srečanju z ZDA (2:3), podobno se je godilo ob krstu tudi Srečku Katancu, vsi ostali selektorji Slovenije pa so na prvem nastopu bodisi zmagali ali pa remizirali, je z izbiro tekmeca zadovoljen. "Gre za reprezentanco, ki jo močno spoštujem, tekma pa bo zelo dobrodošla, saj gre za zelo kvalitetno ekipo, ki goji specifično igro," je zaupal 41-letni Ljubljančan, ki bo tekmo izkoristil za to, da dobi informacije o ekipi, ki goji podoben slog kot nekateri naši nasprotniki v prihajajočih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014 v Braziliji. Slovenija se bo v boju za SP 2014 pomerila z Norveško, Švico, Albanijo, Ciprom in Islandijo, potek kvalifikacijske skupine pa bo odločen 22. novembra na posebnem sestanku v Švici.

Tekme v Sloveniji, prizorišče še ni znano, določeno pa bo naknadno (v igro je več prizorišč), se veseli tudi škotski selektor Craig Levein: "Za nami je pozitiven teden in seveda rezultat z zmago na Cipru, tekma s Slovenijo pa bo še en bistven korak v naših pripravah na kvalifikacije za Svetovno prvenstvo. Tekma prihaja ob pravem času, Slovenija pa bo za nas zahteven preizkus," je povedal strokovnjak, ki se je na selektorski stolček Škotske podal konec leta 2009, pred tem pa je bil trener Dundee Uniteda. Dvoboj s Slovenijo mu bo prišel zelo prav, saj se bo v kvalifikacijah za SP 2014 pomeril tudi s Hrvaško, Srbijo in Makedonijo. Skupaj s škotsko nogometno reprezentanco bo v Slovenijo prispelo tudi ogromno navijačev, predstavnikov skupine Tartan Army, ki navdušujejo z dobro voljo, razigranostjo in izjemno pivsko formo. Tako velja konec februarja v Sloveniji pričakovati nogometni praznik, tako na igrišču kot na tribunah.

Ne spreglejte