Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 8. 2008,
13.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 1. 8. 2008, 13.24

8 let

Skočić: Nogomet se igra za zadetke in ne za priložnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Interblocka, ki so v letošnji sezoni doživeli premiero na evropskih zelenicah, so uspešno preskočili prvo oviro in se uvrstili v drugi krog kvalifikacij pokala UEFA.

Dragan Skočić, trener Interblocka: "To je bila težka in nervozna tekma, polna napak. Že na tiskovni konferenci sem dejal, da tista ekipa, ki zabije gol, srečanje tudi dobi. Črnogorci so imeli nekaj priložnosti, ki pa jih niso uspeli realizirati. A nogomet se igra za zadetke in ne za priložnosti, saj šteje zgolj rezultat. Kar se tiče Zete lahko rečem, da gre za kakovostno ekipo in da smo dobili enega najtežjih nasprotnikov za prvi krog. Sicer jih ne moremo tretirati kot neki zelo visok rang, a gre za ekipo, ki ni padla z Marsa. Za napredovanje je zaslužna celotna ekipa. Enkrat pač dobro posreduje vratar Matjaž Rozman, spet naslednjič doseže zadetek Dario Zahora. Vsekakor je uvrstitev v naslednji krog velik uspeh. V drugem krogu se bomo pomerili s težkim in renomiranim tekmecem, in kogarkoli bomo dobili za nasprotnika, ga bomo nedvomno spoštovali ter se potrudili po najboljših močeh. To je namreč nogomet in vse je mogoče. Vsako napredovanje bi bilo velik uspeh."

Rozman: Izpolnili smo cilj v Evropi

Matjaž Rozman, vratar Interblocka: "Bila je težka tekma, kar smo se zavedeli že pred tekmo. Zeta je že v Podgorici dokazala, da je dobra ekipa, vendar oni bili tokrat pod pritiskom, saj bi v primeru napredovanja morali nujno doseči zadetek. V drugem polčasu so se odprli in imeli tudi nekaj priložnosti, mi smo pa odigrali na protinapade in enega izmed slednjih je izkoristil Dario Zahora. Za napredovanje je zaslužna celotna ekipa. S tem smo tudi izpolnili naš cilj v Evropi, kar pa ne pomeni, da se mislimo ustaviti v 2. krogu kvalifikacij. Naredili bomo vse, da pridemo čim dlje."

Matič: Če daš zadetek več od tekmeca, …

Darijan Matič, vezist Interblocka: "Bila je težka tekma in Črnogorci so se izkazali kot dobra ekipa. Sami sebe smo postavili v vlogo favorita, zato nam je bilo nekoliko težje. Z lepo mojstrovino nam je zmago priboril Dario Zahora. Potrebno je priznati, da smo se v drugi krog uvrstili tudi z nekaj sreče. Za napredovanje je zaslužna celotna ekipa … Na igrišču je bilo enajst igralcev, enkrat je blestel Matjaž Rozman, drugič spet Zahora, nikakor pa ne smemo pozabiti zadetka Ivana Jolića na prvem srečanju v Podgorici. Ali smo si napredovanje zaslužili? Če daš zadetek več od tekmeca, lahko govorimo o zasluženem napredovanju. Črnogorci so imeli svoje priložnosti in če ne dosežeš zadetka, ne moreš napredovati. V naslednjem krogu nas čaka težki nasprotnik in takrat se bomo nahajali v podrejenem položaju. Prav zaradi tega bomo lahko zaigrali nekoliko bolj sproščeno, s čimer lahko zgolj presenetimo."

Ne spreglejte