Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 12. 2009,
12.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 12. 2009, 12.28

8 let

Šišič: Imel sem veliko težav

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaš Mirnes Šišič je od poletja, odkar se je razšel s Crveno zvezdo, brez kluba, a v kratkem bo bržkone drugače. Možnosti za odhod v tujino so namreč vse večje.

Velenjčan je kljub temu, da ga na zadnjih šestih kvalifikacijskih bojih za svetovno prvenstvo ni bilo zraven, prav tako del nove slovenske nogometne pravljice, a nanj so ob vsej evforiji mnogi neupravičeno pozabili …

"Vrhunsko, fenomenalno in zasluženo, skratka vse najboljše. Skozi celo leto so delali in dobra igra ter cela 'klapa' sta posledica tega uspeha. To je velik uspeh za slovenski nogomet in vse igralce," je v uvodu za Sportal uvrstitev slovenske izbrane vrste na mundial pokomentiral Mirnes Šišič, ki je vse od začetka, za razliko od mnogih, verjel v vozovnico, ki pelje v JAR: "Nekateri niso verjeli, a sam sem bil optimist. Vedel sem namreč, da smo bili dobra 'klapa' in tako je ostalo do konca kvalifikacij. Pokazalo se je, da je bil velik adut te ekipe ravno to, da smo bili kolegi in tu je bil ključ do uspeha.

Marakana ga je stala mnogo

Osemindvajsetletniku po tem, ko se je zadnji dan zimskega prestopnega roka, natančneje 31. januarja letos, preselil na Marakano, zaradi poškodbe in neigranja v dresu "rdeče-belih" ni bilo lahko. Neplačila s strani beograjskega velikana, poškodba in malo priložnosti za igranje v srbski prestolnici so Mirnesa potisnili na stranski tir tudi v reprezentanci.

S četo Matjaža Keka je bil vse od začetka kvalifikacij, a epiloga, ravno najslajšega, žal ni dočakal. O tem, da mu je žal, ker ni bil prisoten tudi v nadaljevanju sila pomembnih bojev, ne gre dvomiti … "Vsekakor mi je žal, saj sem bil del te ekipe, vse tekme sem tudi igral od začetka. Enostavno mi je to, da nisem bil tam in pomagal ekipi, manjkalo," je bil odkrit "Sile", ki daje reprezentanci posebno karizmo, hkrati pa priznava, da si silno želi nastopiti na svetovnem prvenstvu.

Beograjski velikan ga več ne zanima

A pred Mirnesom so novi izzivi. Že kaj kmalu naj bi se znašel v novi sredini, kjer bi vnovič dokazoval svojo nesporno kakovost, s katero je že v preteklosti prepričal slovenskega selektorja. "Hočem se vrniti v reprezentanco, saj sem na dobri poti, da rešim s klubom, ki se zanima zame. Te dni grem na zdravniški test in če bo vse kot mora biti, upam sicer, da bo, bom podpisal in igral. Moja želja je, da se v reprezentanco vrnem že do prijateljske tekme," želje po dokazovanju ni skrival talentirani Mirnes, ki je glede nekdanjega evropskega prvaka še dodal: "Imel sem veliko problemov glede Crvene zvezde. Hočem namreč, da mi izplačajo vse, kar so mi dolžni. FIFA mi je rešila status, da sem končno postal prost igralec, čeprav me je pogodba z Beograjčani obvezovala še dve leti. Klicali so me namreč, da naj pristanem na zmanjšanje pogodbe in se vrnem, ampak se s tem nisem strinjal. Želim namreč, da izpolnijo obveznosti, zapisane v pogodbi. Problem je bil ravno v tem, da je prihajalo do razhajanj in se nismo uspeli dogovoriti," je celotno situacijo slikovito opisal Mirnes in nadaljeval: "Ne zanimajo me več. Denar bo že prišel, saj bom počakal. Ta trenutek je najbolj pomembno, da grem v nov klub. Žal mi je namreč, da nisem prišel v reprezentanco, verjamem, da se bo sedaj vse uredilo in da se vrnem na stara pota. Najti klub in vnovič igrati ter se vrniti v člansko izbrano vrsto. To so moji cilji," želje po nastopu na svetovnem prvenstvu ni skrival nekoč eden glavnih členov Kekovega mozaika.

Bil je najbolje plačan igralec

O tem, da je bil odhod v srbsko prestolnico bržkone korak nazaj v karieri, priznava tudi Velenjčan. "Žal mi je, da sem sploh prestopil v Crveno zvezdo, a moram reči, da sem bil tam najbolje plačan igralec in moja pogodba je bila zelo dobra. Iz tega razloga sem se tudi odločil za ta klub, ampak se je nato zadeva odvila tako kot se je. Upam, da se mi to ne bo več ponovilo in po tem, kar sem doživel v Beogradu, mislim, da se ne bo," je iskreno priznal Šišič, ki nima razlogov za skrbi, da ne bi bil v novem klubu fizično dobro pripravljen, saj teče dvakrat dnevno, enkrat pa gre na fitnes. "Sem dobro pripravljen, kar je zelo pomembno za druge klube. Definitivno sem glede fizičnih sposobnosti nared za največje napore," je pogovor zaključil Mirnes, ki bo z novim klubom kmalu pisal novo poglavje nogometne kariere.

Ne spreglejte