Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
9. 9. 2008,
22.11

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 9. 9. 2008, 22.11

8 let, 1 mesec

Selektor koleba med tremi različicami

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V torek so slovenski nogometni reprezentanti opravili še zadnji trening pred sredino tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2010, ko se bodo v Ljudskem vrtu pomerili proti Slovaški.

Potem ko so v ponedeljek slovenski nogometaši proslavili rojstni dan Andraža Kirma, je bil torek v znamenju osebnega praznika selektorja Matjaža Keka, ki je dopolnil 47. let. Jasno je, česa si za rojstni dan najbolj želi. Tri točke s tekme proti Slovaški bi bile najlepše možno darilo za Mariborčana, ki po odlični predstavi na Poljskem, kjer je Slovenija suvereno osvojila točko, uživa vse več zaupanja javnosti. ''Vemo, kako priti do zmage. Moramo zabiti gol več od nasprotnika,'' je pred treningom sprva v nekoliko bolj šaljivem tonu dejal selektor in nato nekoliko bolj resno dodal: ''O Slovakih imamo dovolj informacij, na nasprotnika smo se dobro pripravili. Vemo, da bo javnost želela zmago, kar ustvarja določen pritisk, ki pa je dobrodošel. Če si dober, od tebe veliko pričakujejo. Nogomet je nepredvidljiv, zato se lahko zgodi marsikaj, a mi od prvega do zadnjega verjamemo v tri točke.''

Razveseljiva novica je, da bosta za tekmo skorajda zagotovo nared Mitja Mörec in Marko Šuler, ki sta imela v zadnjem času nekoliko težav s poškodbami. ''Oba bosta najverjetneje lahko igrala, vsaj tako kaže zdaj. Je pa res, da ima Mörec še nekaj težav, ki pa ne bi smele biti usodne, medtem ko je s Šulerjem vse v najlepšem redu,'' nam je pred treningom, na katerem sta oba branilca trenirala s polno paro, povedal reprezentančni zdravnik Vasja Kruh .

Na klop Jokič, Brečko ali Šišič?

Vadba v Kidričevem se je v torek pričela ob 18. uri, trajala pa uro in pol. Potem ko so slovenski reprezentanti prišli na igrišče trenutno vodilnega slovenskega drugoligaša Aluminija (kot zadnji je na igrišče, zanimivo, stopil kapetan Robert Koren), so se sprva v sproščenem vzdušju nekoliko ogreli, nato pa igrali na dva gola.

Po videnem, selektor Slovenije koleba med tremi različicami. Znano je namreč, da se po odsluženi kazni v ekipo vrača Bojan Jokič. Več ali manj je jasno, da bo postava zelo podobna (ali celo enaka) tisti, ki je pritekla na zelenico štadiona v Wroclawu. Po prvi različici sploh ne bi bilo rošad. Po drugi bi Miša Brečka, ki bi se preselil na klop, na mestu levega branilca zamenjal Jokič. Po tretji bi Jokič igral na levi strani obrambe, Brečko bi se preselil v sredino, iz postave pa bi izpadel Mirnes Šišič, ki bi v igro najverjetneje prišel v drugem polčasu kot ''joker'' s klopi. Selektor bo postavo najverjetneje obelodanil šele na dan tekme, ki bo v sredo ob 20.45 v Ljudskem vrtu.

Zaradi Handanoviča so delali sklece

Zelo zanimivo je bilo ob koncu treninga, ko so na eni polovici igrišča reprezentanti, ki so zadolženi za prekinitve, vadili različne kombinacije, medtem ko so se preostali interno dogovorili za streljanje prostih strelov z 20 do 25 metrov od gola Samirja Handanoviča.

Vratar Udineseja je pokazal odlično formo, saj je kljub temu, da so reprezentanti streljali na neposredno na njegova vrata (ni bilo obrambe), obranil več kot prvih 20 zaporednih strelov. Ker so bili dogovorjeni, da bodo morali strelci za vsak zgrešen strel delati sklece, so bili nekateri že pošteno utrujeni. In bili bi še bolj, če jim takšnega početja kasneje ne bi preprečil pomočnik selektorja Milan Miklavič, ki je bil kar malce jezen, da se nekateri reprezentanti preveč naprezajo zgolj 24 ur pred tekmo. A po drugi strani veseli odlična forma slovenskega vratarja, ki bo očitno tudi na tekmi proti Slovakom tvoril zid, ki ga bo nasprotnik težko preluknjal.

Ne spreglejte