Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 5. 2008,
16.06

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 23. 5. 2008, 16.06

8 let, 5 mesecev

Šečič: Razveseliti domače gledalce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Kopra se bodo v 35. krogu PrveLige Telekom Slovenije v primorskem derbiju pomerili z Novogoričani. In kaj pred srečanjem meni Edin Šečič?

Nogometaši edinega obalnega prvoligaša, ki so v tej sezoni dosegli zgodovinski uspeh, saj bodo prvenstvo končali na pred sezono nepričakovanem drugem mestu, so v minulem krogu položili orožje na Ptuju.

"Domačini so bili bolj motivirani kot mi in so si posledično zato tudi bolj želeli zmage. Oni se dejansko borijo za obstanek, zato so točke še kako potrebovali, mi pa smo se že pred srečanjem utrdili na drugem mestu in si priigrali pokal UEFA. Vsekakor je to za Koper lep uspeh, saj se še nikoli v zgodovini ni končal tekmovanja na drugem mestu, prav tako še ni nikoli zbral 61 točk. Rečem pa lahko, da so Ptujčani tokrat zasluženo zmagali," se je srečanja v najstarejšem mestu uvodoma za Sportal dotaknil Edin Šečič.

Nevarni dvojec: Ekpoki in Demirović

"Kanarčki", ki bodo, kot že rečeno, tudi v prihodnji sezoni tekmovali v evropskem pokalu, pa bodo zadnje srečanje pred domačim avditorijem odigrali v soboto, ko bodo v primorskem derbiju gostili štirikratne državne prvake iz Nove Gorice, ki so si šele v minulem krogu v Lendavi zagotovili pokal Intertoto. Bržčas se v koprskem taboru od tako rekoč sanjske sezone želijo posloviti s polnim izkupičkom. "Tako je … Proti Novogoričanom smo letos vknjižili dobre rezultate, zato vnovič upamo na vse tri točke. Upamo, da se bomo tudi tokrat veselili pred domačimi gledalci," je bil odločen, a sila optimističen 23-letni Primorec, ki največjo nevarnost v vrstah "vrtnic" vidi v … "V zadnjem času je v izvrstni formi Mohammed Abdulrazak Ekpoki, prav tako pa je izredno nevaren tudi Enes Demirović."

Tri srečanja, tri zmage "kanarčkov"

"Rumeno-modri" so se proti štirikratnim državnim prvakom v letošnji sezoni veselili že trikrat. Uspešni so bili tako v goriškem Športnem parku, kjer so tesno, sicer z 2:3, ugnali domačine. Potem ko sta za slednje zadela Etien Velikonja in sedanji član belgijskega Genta, Marko Šuler, so Koprčanom zmago priborili Saša Božičič, suspendirani Amer Jukan in po zadetku v lastno mrežo, Rusmin Dedič. Drugo zmago so "kanarčki" dosegli na krilih zdaj že nekdanjega koprskega napadalca Daliborja Volaša. Na tretjem srečanju v slovenskem Las Vegasu smo bili priča pravi kanonadi zadetkov. Potem ko je za domačine dvakrat v polno zadel Enes Demirović, so pri novopečenih državnih podprvakih blesteli Darko Djukič, Vito Plut, Rok Božič in Adewale Sunday Amusan. Ali bo Koprčanom uspelo še četrtič v tej sezoni premagati četo Darka Milaniča, pa bomo videli v sobotnih večernih urah.

Brez Djukiča in Božiča

Prvi mož koprske stroke Vlado Badžim na predzadnjem srečanju sezone ne bo mogel računati na strelca osmih zadetkov, sicer do konca sezone s strani Hit Gorice v Koper posojenega Djukiča.

Potem ko se zaradi poškodbe na stranskem tiru že dlje časa nahaja 23-letni Božič, koprski strateg na srečo nima preostalih težav s sestavo udarne enajsterice.

Ne spreglejte