Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
15. 6. 2015,
20.16

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 15. 6. 2015, 20.16

8 let, 1 mesec

Še vedno v igri za Euro 2016

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Misli slovenskih nogometnih reprezentantov po nedeljskem porazu proti Angliji v Stožicah že švigajo v odločilni jesenski del kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu 2016 v Franciji.

"Izgubiti proti Angliji ni nikakršna sramota, a obstaja grenak priokus, da smo zadnji gol prejeli prepoceni. Tam smo plačali davek pomanjkanja izkušenj in verjetno tudi pomanjkljive osredotočenosti. A na takšnih napakah se moramo učiti, obenem pa se okleniti tudi ugotovitve, da smo dokazali konkurenčnost," je po nedeljskem spektaklu v Stožicah, ki se je končal z zmago angleške nad slovensko reprezentanco (3:2) ugotavljal Valter Birsa, ki je tokrat tekmo začel na klopi za rezervne igralce, igro pa poživil v drugem delu.

Njegove misli so delili tudi številni soigralci, prepričani o tem, da poraz v Ljubljani še zdaleč ni bil usoden. Slovenija namreč po šestih krogih kvalifikacij za Euro 2016 zaseda tretje mesto v skupini E s tremi točkami zaostanka za Švico. Prav ta bo 5. septembra naslednji tekmec čete Srečka Katanca, ki se bo nato v finišu kvalifikacij pomerila še z Estonijo, Litvo in San Marinom ter kvalifikacijski ciklus morda podaljšala v novembrske dodatne kvalifikacije.

"Glave gor, gremo v Švico!"

"Še vedno smo v igri za Euro. Prav septembrska kvalifikacijska tekma v gosteh pri Švicarjih bi lahko bila odločilna. Vemo, kaj nas čaka, vemo, kaj je v igri. Maksimalno se bomo morali pripraviti na tekmo, ki bo, kot vse kaže, odločala o drugem mestu. Morda nam bodo prav prišle tudi angleške izkušnje. Napak ne bomo smeli ponavljati," razmišlja Birsa, ki bo na nogometno zelenico znova stopil ob koncu tedna, a takrat v veliko bolj sproščenem vzdušju. Skupaj s Timom Matavžem bosta namreč v nedeljo gostitelja zdaj že tradicionalne dobrodelne tekme znanih obrazov v Biljah.

Ilič: Napak ne smemo ponavljati

Bilje je z dobrodelno mislijo že obiskal tudi izkušeni branilec Branko Ilič, ki se v pogovoru po porazu z reprezentanco treh levov prav tako ni želel pretirano dolgo zadrževati pri spektaklu v Stožicah. Tudi zanj bo na končno oceno slovenskih predstav v novem kvalifikacijskem ciklu odločilno vplival septembrsko-oktobrski vtis. "Jasno je, da po porazu v zadnjih minutah ne moreš biti ravnodušen ne glede na to, kako zahteven je nasprotnik. Bolj skrb vzbujajoče je dejstvo, da se nam tovrsten spodrsljaj ni zgodil prvič. Govorim o nenadnem upadu osredotočenosti, ki ga tekmec hitro kaznuje. To moramo odpraviti," pravi Ilič.

Podobnih misli sta tudi Mišo Brečko in Jasmin Kurtić. "Ob takšnih napakah hitro zbledita tudi dober vtis in odlično vzdušje na tribunah. Naj nam bo to šola pred glavnimi preizkušnjami v teh kvalifikacijah," pravi legionar iz nemške bundselige Brečko, Kurtić pa ga dopolnjuje: "Kvalifikacije še zdaleč niso izgubljene. Prav nasprotno, prihaja glavni del, mi pa kažemo pravi pristop. Prav zaradi tega moramo ohraniti dvignjene glave."

Ne spreglejte