Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 6. 2008,
17.35

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 15. 6. 2008, 17.35

8 let, 5 mesecev

Sanjski začetek Pluta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Maribora so v soboto zjutraj tudi uradno pričeli s pripravami na novo sezono. Na treningu so bili, vključno s trenerjem Darkom Milaničem, tudi vsi novinci.

Potem ko so se nogometaši izpod Kalvarije v petek zbrali na skupni večerji, so v soboto zjutraj stopili na mariborske nogometne zelenice in tudi uradno pričeli s pripravami na novo sezono. Novi trener Darko Milanič in njegov pomočnik Ante Šimundža sta na prvem treningu imela poleg ostalih nogometašev, ki so pogodbeno vezani z najtrofejnejšim slovenskim prvoligašem, pod drobnogledom tudi štiri nove, sicer javnosti že znane obraze. Aleš Mejač, David Bunderla, Matjaž Lunder in Vito Plut so tako prvič oblekli dres sedemkratnih državnih prvakov. Na dvournem treningu se je najbolje izkazal zadnji novinec v vijoličasti zasedbi Plut, ki je mrežo zatresel kar štirikrat.

Plut: Čakam na razplet celotne zgodbe

Še ne dvajsetletni nogometaš je za klubsko spletno stran dejal: "Prvi trening je minil na način, kakršnega sem pričakoval. Pozna se nam dvotedenski odmor, tako da kondicija ni ravno na najvišji ravni, vendar sem prepričan, da bo sčasoma tudi to prišlo do želene stopnje."

"Glede samega prihoda v Maribor je bilo tako, da mi je pogodba v Kopru dovoljevala, da si lahko poiščem nov klub. Z Mariborčani sem navezal stike in na koncu se je izteklo tako, kot je bilo najboljše. Zdaj čakam na razplet celotne zgodbe in kako bo s pogodbo, ki jo še imam v Kopru, več pa glede tega ne bi želel komentirati. Razmišljal sem tudi o odhodu v tujino, vendar, kot vemo, se to za tako mlade igralce kot sem sam, ne konča vedno ravno dobro. Odločil sem se, da zaenkrat ostanem v Sloveniji. Moj začetek je bil res dober, dosegel sem štiri zadetke, vendar pa to je šele prvi trening. Na vsakem treningu poskušam dati vse od sebe, saj mislim, da lahko zgolj tako napreduješ."

Milanič: Čaka nas ogromno dela

Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste, ki se bo moral na začetku sezone odpovedati poškodovanemu Miralu Samardžiču, bo svoje varovance preizkusil na številnih prijateljskih srečanjih. "Vijolice" bodo prvo pripravljalno tekmo odigrale proti Pragerskemu, moči pa bodo bržkone še merili proti novopečenemu prvoligašu Rudarju iz Velenja, lendavski Nafti, ciprski Omoniji Nikoziji, Aluminiju in izraelskemu Hapoelu iz Tel Aviva.

Po prvem treningu je svoje misli strnil še 40-letni Milanič: "Na treningu so bili prisotni vsi nogometaši, ki so trenutno v klubu, in na katere bom računal za začetek prvenstva. Spremembe v moštvu so še vedno možne, vendar o tem bi morali govoriti z Zlatkom Zahovičem. Morda pa do večjih sprememb vendarle ne bo prišlo. V pripravljalnem obdobju nas čaka nekaj prijateljskih tekem. Na prvi se bomo pomerili z nižjeligašem, naslednje tekme pa bodo nekoliko težje. Prav je, da bomo igrali tudi z nasprotniki, ki so v tem trenutku morda nekoliko boljši kot mi, da vidimo, kje smo. Vedno bom zagovarjal tezo, da je vsaka trening tekma mnogo boljša od samega treninga. Sedaj bomo prve tri dni trenirali dvakrat na dan, v torek enkrat in potem naprej po ustaljenem ritmu … Čaka nas torej ogromno dela. Veseli me tudi, da se je v delo dobro vključil David Tomažič- Šeruga, ki je bil dolgo poškodovan in je sedaj zdrav in pripravljen za največje napore."





Ne spreglejte