Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
10. 11. 2015,
11.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Zavrč Milko Djurovski Miran Vuk Ivica Solomun

Torek, 10. 11. 2015, 11.52

8 let

Saj ni res, pa je: Djurovski zapustil Zavrč

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometni klub Zavrč ima ponovno novega trenerja. Milko Djurovski je nepričakovano hitro zapustil vroči stolček, alfa in omega kluba Miran Vuk pa je nanj posedel Hrvata Ivico Solomuna.

Za prvoligaške klube je nastopil čas reprezentančnega premora, kar pa še ne pomeni, da klubsko dogajanje miruje. Prav nasprotno. V Zavrču se je poslovil še en trener in nadaljeval neverjeten niz sprememb na odgovornem mestu, ki so zaznamovale letošnjo jesen v 1. SNL.

"Res je. Odšel sem. Na to temo ne dajem izjav, dokler ne bodo dogodkov pojasnili v klubu," nam je sporočil Milko Djurovski, ki je na klopi Haložanov vztrajal le tri tekme. Slovi kot trener, ki ne dovoli, da bi ga odpustili, ampak vedno prvi korak, če je odhod neizbežen, stori sam. Tako je bilo tudi v kratkem obdobju, ki ga je preživel v nogometnem klubu Zavrč.

Odšel, čeprav ni izgubil dvoboja

Vpisal se je v zgodovino, saj se je Zavrč prav pod njegovim vodstvom prvič v klubski zgodovini uvrstil v polfinale pokala Slovenije, v prvenstvu pa so rumeno-zeleni pod taktirko nekdanjega zvezdnika jugoslovanskega nogometa na dveh tekmah osvojili štiri točke.

"Poznava se že 15 let, zdaj pa sva se razšla. Po posvetovanju z nekaterimi prvoligaškimi trenerji smo mu postavili spored klubskih priprav v času reprezentančnega premora, a ga ni sprejel. Imeli smo sestanek, po katerem bi moral iti na trening, nato pa mi je njegov pomočnik sporočil, da je odšel domov in se ne bo več vračal. Spoštujem njegovo odločitev in nočem, da se s tem kvari najin prijateljski odnos," je pojasnil Miran Vuk. Ta po prihodu Djurovskega v Zavrč ni skrival sreče, saj je verjel v možnost, da bo imel klub daljši čas istega trenerja.

Uštel se je, saj se je ponovila usoda prejšnjih strategov. Po Solomunu, Matiću in Pacultu je Zavrč zapustil še Makedonec s slovenskim potnim listom, Vuka pa se je upravičeno oprijel naziv krvnika trenerjev.

Vuk: Najbolj mi je žal Matića

Ponovila se je zgodba s Slavkom Matićem, ki je Zavrč zapustil po izjemnem in nepremagljivem nizu (pet zmag in dva remija na sedmih srečanjih, op. p.). V tej sezoni je odšel že drugi trener, ki z nogometnim ponosom Haloz sploh ni izgubil. Sezona traja komaj štiri mesece, Zavrč pa je, če zraven štejemo še pomočnika trenerja Mirana Emeršiča, ki je prevzel vlogo začasnega trenerja pred uradnim prihodom Djurovskega, zamenjal že šest trenerjev, kar je dober temelj za kandidaturo za svetovni rekord. "Nimamo sreče s trenerji. Najbolj mi je žal Matića. On je bil pojem pravega trenerja. Je veliki sistematik, podobno velja za njegovega pomočnika Obradovića," je bil najbolj zadovoljen z delom mladega srbskega trenerja, ki se je iz Zavrča preselil v Koper.

Da bo zmeda še večja, je Miran Vuk, alfa in omega završkega kluba, na trenerski prestol po nenadnem odhodu Djurovskega ustoličil Ivico Solomuna. Hrvat je v sezono vstopil kot trener Zavrča, zdaj pa se vrača na mesto, kjer se ni najbolj proslavil, saj so njegovi izbranci izgubili stik z vodilnimi mesti. Ostal je zaposlen v klubu. Neuradni predsednik Vuk ga je pustil, da se malce odpočije, zdaj pa se nekdanji vratar varaždinskega Varteksa vrača na trenerski stolček v 1. SNL.

Solomun ostaja do konca sezone?

"Ne bomo se več šalili. Solomun ne ostaja naš trener do konca jeseni, ampak do konca sezone," je napovedal Vuk. Njegove besede je treba vzeti z rezervo, saj je podobne misli z javnostjo delil tudi v času, ko so Zavrč vodili Solomunovi predhodniki, ki pa so nato hitro pobrali kovčke in zapustili eno najmanjših slovenskih občin. "Ko je Solomun na začetku sezone vodil klub, je ugotovil, da je storil napako pri izboru kondicijskega trenerja. Zdaj odlično sodeluje s Prodanovićem in verjamem, da bo dobro opravljal delo. Tudi zato, ker ga igralci že poznajo."

Solomun bo varovance na delu gledal že v petek, ko se bodo na prijateljskem srečanju pomerili z graškim Sturmom. Nastopil bo tudi bodoči očka Zlatan Muslimović, medtem ko se Albert Riera nahaja pri družini v Rusiji, na sončno stran Alp pa se vrne v ponedeljek.

"Je pravi profesionalec. V petek je na tekmi delal kot buldožer. Ko se nam je pripetila napaka in je Krško izenačilo na 1:1, je prvi stopil do branilca in ga pomiril," je pohvalil nekdanjega španskega reprezentanta, ki ga po novem ne bo več vodil Djurovski, ampak Solomun. Tako bo Riera v kratkem času, odkar je prispel v Slovenijo, pri Zavrču sodeloval že s tretjim trenerjem, kar je posebnost brez primere.

Ne spreglejte