Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
5. 9. 2012,
21.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Slaviša Stojanović

Sreda, 5. 9. 2012, 21.13

8 let

S švicarskimi napovedmi se ne obremenjuje

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Selektor slovenske nogometne izbrane vrste Slaviša Stojanović bo skušal uresničiti cilj in izbrance popeljati na SP 2014 v Braziliji. Vsekakor pa ni edini selektor, ki ima v skupini podobne želje ...

Švicarji so pred začetkom kvalifikacijskega ciklusa prepričani, da bi bilo vse drugo kot prvo mesto svojevrstno razočaranje. Poslali so nazorno sporočilo. Kvalifikacijsko skupino želijo zaključiti na prvem mestu in si priigrati neposredno udeležbo na svetovnem prvenstvu v Braziliji. Na jakostni lestvici Mednarodne nogometne zveze (FIFA) so uvrščeni štiri mesta pred slovensko izbrano vrsto in veljajo vsaj na papirju za največje favorite ''slovenske'' skupine, kar je poudaril tudi njihov selektor Ottmar Hitzfeld in napovedal boj za prvo mesto.

Ali samozavestne in optimistične napovedi kaj skrbijo slovensko strokovno vodstvo? ''Ne. S tem se sploh ne obremenjujem. Povsem športno in normalno je, da vsak razmišlja v tej smeri. Švicarji že dolgo pripravljajo reprezentanco za te kvalifikacije. V prejšnjih (zaostali so tudi za Črno goro, op. p.) niso bili tako uspešni, kot so si želeli. Zdaj pa merijo na najvišjo pozicijo. A niso edini, ki v tej skupini tako razmišljajo. Tako razmišljamo tudi mi, temu primerno se bomo obnašali na igrišču in izven njega," je odvrnil Slaviša Stojanović, ki si je letos že ogledal tekmo, na kateri je nastopila Švica. Le nekaj dni po remiju z Grčijo (1:1) se je slovenski selektor odpravil v Luzern, kjer je videl v živo domači poraz Švice z Romunijo (0:1). Isto Romunijo, ki je poltretji mesec kasneje v Ljubljani podpisala predajo (3:4). ''Na tisti tekmi si Švicarji niso priigrali veliko priložnosti, a je potrebno dodati, da je manjkal njihov najbolj kreativen igralec Xherdan Shaqiri. Če se postavimo v določeno formacijo, jih lahko zaustavimo,'' je prepričan Stojanović, ki se bo v vlogi selektorja podal v svoje prve kvalifikacije. Pri analizi petkovega tekmeca je upošteval tudi zaključke Miloša Kostića, ki je v vlogi oglednika spremljal prijateljski dvoboj med Hrvaško in Švico (2:4). Miroval ne bo niti v petek, pač pa v živo spremljal še dvoboj med Islandijo in Norveško, kjer bo pod drobnogledom igra ''vikingov'', s katerimi se bo Slovenija spoprijela v torek. Takrat se bo pomerila še z eno reprezentanco, ki v tej skupini cilja na sam vrh.

Ne spreglejte