Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 9. 2008,
11.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 17. 9. 2008, 11.53

8 let

Ronaldo že na klopi, drevi brez Riberyja in Sneijderja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Drevi se bo na evropskih zelenicah predstavila še druga polovica članov nogometne lige prvakov. Zaradi poškodb in kazni bo pri klubskih velikanih manjkalo kar nekaj zvezdnikov …

Branilec evropskega naslova, Manchester United, se bo prvič po dramatičnem finalu v Moskvi, vsaj kar se tiče nastopov v znameniti ligi prvakov, predstavil občinstvu na Old Traffordu proti Villarrealu. Zaradi poškodbe gležnja najverjetneje ne bo pričel tekme od prve minute prvi as ''rdečih vragov'' Cristiano Ronaldo, ki pa naj bi po poročanju večine otoških medijev drevi že sedel na klopi za rezervne igralce in čakal na morebitno priložnost v nadaljevanju.

Zaradi poškodbe na sobotnem derbiju v Liverpoolu bo vsaj šest tednov odsoten Michael Carrick, manjkajoči tercet v zvezni vrsti angleških prvakov pa zaključuje kaznovani Paul Scholes. Nekaj težav s kolenom ima tudi bolgarski napadalec Dimitar Berbatov. Pri gostih iz predmestja Valencie bosta zaradi zdravstvenih težav odsotna najnevarnejša napadalca Turek Nihat Kahveci in Italijan Giuseppe Rossi.

Steaua v škripcih

Poleg omenjenega derbija skupine E bo zelo ''osiromašena'' tekma tudi v Bukarešti. Nemški prvak Bayern se odpravlja v romunsko prestolnico brez poškodovanega francoskega reprezentanta Francka Riberyja, najverjetneje pa ne bosta nared niti njegov izkušeni rojak Willy Sagnol ter Turek Hamit Altintop.

Strokovno vodstvo Steaue bo še kako pogrešalo Banela Nicolito (kaznovan), na seznamu poškodovanih pa so se znašli kapetan Mirel Radoi, Nigerijec Ifeanyi Emeghara in Poljak Pawel Golanski. Še najmanj ''manjkajočih'' bo na tekmi med Lyonom in Fiorentino, kjer naj bi pri gostiteljih manjkala ''le'' Francois Clerc (koleno) in Fabio Grosso (hrbet).

Zdesetkani Turki v Portu

Arsenal se odpravlja na gostovanje v Kijev, kjer se bo skušal maščevati za ''nedavni'', a ''neboleči'' poraz v ligi prvakov. Brez dveh že dalj časa odstotnih igralcev (Eduardo da Silva in Tomaš Rosicky) je v dresu ''topničarjev'' vprašljiv tudi nastop ''najnovejše'' okrepitve iz Francije, Samirja Nasrija, po resnim vprašajem pa je tudi pripravljenost branilcev Gäela Clichyja in Emmanuela Eboueja.

Pri Ukrajincih ne bo zaigral le Badr El Kaddouri (kaznovan). Fenerbahče, tokrat pod taktirko izkušenega španskega stratega Luisa Aragonesa in še nekaterih okrepitev iz domovine aktualnih evropskih prvakov, bo v Portu pogrešal Semiha Sentürka (''krvnika'' Hrvaške na EP 2008), Gökceka Vedersona in Deivida de Souzo, vprašljiv je tudi nastop Brazilca Eduja Dracene, pri Portu pa soigralcem ne bo pomagal kaznovani Jorge Fucile.

BATE Borisov v Madridu

V skupini H se bo v srečanju ''Davida in Goljata'' Real Madrid predstavil brez nekaterih ''prvokategornikov''. Nizozemec Wesley Sneijder in Italijan Fabio Cannavaro sta zaradi poškodb že dalj časa odsotna, Pepe in Ruben de la Red bosta tekmo z belorusko senzacijo preskočila zaradi kartonov, vprašljiv pa je še nastop branilca Sergia Ramosa.

BATE Borisov na Santiagu Bernabeuu ne bo smel računati na kaznovana Gennadija Bližnjuka in Vitalija Radzionauja, ki sta plačala davek zahtevnim kvalifikacijam (zmagi proti Anderlechtu in Levskemu).

Zmagovalec pokala UEFA, Zenit iz St. Peterburga, bo na gostovanju v Torinu pogrešal kar šest igralcev. Med njimi ni imen, na katerih Dick Advocaat zastavlja temelje igre ruskih prvakov, vseeno pa bodo dvoboj proti Juventusu preskočili Roman Širokov, Nicolas Lombaerts, Fatih Tekke, Aleksandr Gorškov, Lee Ho in Aleksej Ionov. ''Stara dama'' bo skušala nadomestiti izostanek Giorgia Chiellinija in Nicole Legrottaglieja.

Ne spreglejte