Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 9. 2012,
10.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 15. 9. 2012, 10.32

8 let

Ronaldo: Messi je boljši od Cristiana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mnogi nogometni nostalgiki poudarjajo, da za njih obstaja le en Ronaldo. Tisti iz Brazilije, ki je zabijal kot za stavo in bil najbolj zaslužen za svetovni naslov leta 2002. Kaj meni o najboljših?

Nekdaj se je na nogometnem zeljniku pogosto našlo vprašanje, kdo je najboljši nogometaš vseh časov. Je to Brazilec Pele ali Argentinec Diego Armando Maradona? Ker nista igrala v istem obdobju, so bile vsakršne primerjave zelo težavne. V tretjem tisočletju pa se je kmalu izrodilo novo vprašanje. Je kralj nogometnega sveta Argentinec Lionel Messi ali Portugalec Cristiano Ronaldo? O tem je svoje mnenje podal tudi ''prvi'' in za mnoge še vedno ''pravi'' Ronaldo: ''Messi je boljši od Cristiana Ronalda. Čeprav je Argentinec in prihaja iz dežele, ki je velik brazilski tekmec, je bolj kreativen od Cristiana in nas bolj navdušuje,'' je Luis Nazario de Lima svoje mnenje podal televizijski mreži CNN, nato pa ''diplomatsko'' dodal: ''Seveda pa spoštujem oba igralca.''

Njegov rojak Pele je pri primerjavah, kdo je najboljši nogometaš na tem planetu, pogosto izpostavil tudi Neymarja. Mladi zvezdnik Santosa in brazilske reprezentance, ki želi leta 2014 osvojiti svetovni naslov na sloviti Maracani, po besedah 35-letnega Ronalda še ni dosegel ravni, s katero bi se lahko primerjal z najboljšima nogometašema Barcelone oziroma madridskega Reala. ''Pred Neymarjem je še eno pomembno poglavje, če bo želel prestopiti na višjo raven. Mora igrati v Evropi in tam osvajati lovorike. Je pa velik talent. Ker je poleg njega v reprezentanci še nekaj obetavnih in kakovostnih igralcev, denimo Pato, Thiago Silva, Ganso in Oscar, lahko na SP 2014 upamo na dober rezultat,'' je napovedal nogometaš, ki bo s svojimi izkušnjami pomagal k čim boljši organizaciji mundiala v domovini sambe.

Ne spreglejte