Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 4. 2008,
16.18

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 3. 4. 2008, 16.18

8 let, 5 mesecev

Rob: Odločitev ni bila lahka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Na klop lendavskega prvoligaša Nafto se po dveh letih znova vrača Damir Rob, v zadnjem času uspešen selektor kadetske reprezentance Slovenije.

Po treh tujih trenerjih v tej sezoni - Milku Djurovskemu, Nebojši Vučičeviću in Nenadu Gračanu - bo na klop lendavske Nafte domači strokovnjak Damir Rob.

"Odzval sem se vabilu predsednika kluba Mirka Horvata, odločitev pa ni bila lahka. Med funkcijo selektorja mladih reprezentanc in trenerja Nafte sem se odločil za slednje ter sprejel izziv," pravi Rob, ki je še nedavno uspešno vodil reprezentanco do 17 let na Severnem Irskem v drugem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo, vendar pa se s tretjim mestom nanj niso uvrstili. Ker pa funkciji trenerja in selektorja nista združljivi, je Rob dal prednost klubskemu izzivu in bo v prihodnjih dneh podpisal predvidoma štiriletno pogodbo z Nafto.

Zmagovalna miselnost

Edini prekmurski prvoligaš je v tej sezoni absolutni rekorder, kar se tiče trenerjev, saj bo Rob že četrti, njegov predhodnik Gračan je na klopi zdržal le 69 dni.

"Razlogi za slab štart so lahko takšni ali drugačni, dejstvo pa je, da je ta ekipa že pokazala, da zna igrati, da lahko igra in ne vidim razloga, zakaj to ne bi znova počela," meni Rob, ki ne napoveduje radikalnih sprememb, želi pa si, da se uredijo stvari v glavi igralcev, ki so že dokazali, da lahko in da zmorejo. "Edino pomembno je, da se zmagovalna miselnost znova vsadi v ekipo. Upam, da nam bo to uspelo, saj v kolikor bi videl, da to ni možno, se verjetno za to vlogo ne bi odločil," pravi Rob, ki je bil kot opazovalec prisoten že na današnjem treningu, jutri pa bo tudi sam opravil prvi trening pred ponovnim debijem v soboto proti ajdovskemu Primorju.

Ne spreglejte