Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 10. 2008,
20.50

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 16. 10. 2008, 20.50

8 let, 5 mesecev

Rob: Fantje lahko odigrajo neobremenjeno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Po reprezentančnem premoru bodo nogometaši Nafte v 13. krogu PrveLige Telekom Slovenije v petek gostovali v Celju. Zaradi kazni brez dveh igralcev, pod vprašajem tudi Janković in Vassiljev.

Zaradi kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2010 so imeli prvoligaški klubi več kot teden dni premora, ki pa je prišel po mnenju trenerja Nafte Damirja Roba ob pravem času. "Reprezentančni premor je prišel kot naročen. Vse aktivnosti so v prvem tednu bile usmerjene za nabiranje dodatnih moči za nadaljevanje prvenstva do konca jesenskega dela in po že ustaljenem ritmu," pravi Rob.

Statistika na strani Nafte

Nazadnje so Lendavčani vknjižili prvo zmago na gostovanju in sicer v Ajdovščini, na vrsti pa je že nova tekma v gosteh, tokrat v Celju. Statistika medsebojnih prvenstvenih obračunov v zadnjih štirih sezonah kaže v prid Nafti, ki je od trinajstih tekem zmagala na sedmih, štirikrat je bil rezultat neodločen, le dvakrat pa so igrišče zapustili sklonjenih glav. Modro-beli so v tej sezoni že enkrat premagali MIK CM Celje, kako pa bo tokrat? "Kot napovedovalec sem zelo slab, lahko pa povem v imenu celotne ekipe, da si želimo odigrati čim boljše, saj fantje lahko odigrajo neobremenjeno. V tem vidim tudi našo priložnost. Na zadnji preizkušnji v gosteh smo dokazali, da lahko igramo in to želimo ponoviti tudi v Celju. Zavedamo se kvalitete Celjanov in vemo, da nas čaka izredno težka tekma," pravi Rob.

Poškodbe in kartoni

Zmaga proti Primorju pa je terjala na drugi strani tudi visok davek. Poškodovala sta se Siniša Janković in Blaž Brezovački, ki je ob tem prejel tudi rdeči karton, zaradi katerega ne bo mogel nastopiti na treh tekmah, četrti rumeni karton pa je prejel Bojan Matjašec, ki cel teden zaradi viroze ni treniral. Po dolgem času je nared mladi Arpad Vaš in bo med kandidati za tekmo jutri. Če bosta nastopila Janković in Estonec Kostantin Vassiljev, ki se je šele danes zvečer vrnil iz domovine, bo znano tik pred samo tekmo.

Ne spreglejte