Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
6. 11. 2013,
6.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bayern München Josep Guardiola Barcelona Mario Mandžukić

Sreda, 6. 11. 2013, 6.23

8 let

Rekord: Bayern s presrečnim Guardiolo ulovil Barcelono

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Bayerna so v ligi prvakov nazadnje izgubili v začetku leta, ko jih je v Münchnu premagal Arsenal. Nato so nanizali devet zmag, vmes postali evropski prvaki, v torek pa strli odpor Viktorie.

Na gostovanju bavarskega nogometnega ponosa pri češkem prvaku je postal junak Mario Mandžukić. Hrvaški napadalec je v igro vstopil šele v drugem polčasu, nato kmalu dosegel edini zadetek na tekmi, mrežo Viktorie pa zatresel po strelu z glavo, njegovi značilni vrlini, ki jo je izpilil do potankosti. S tem je Bayern dočakal deveto zaporedno zmago v ligi prvakov in si že zagotovil preboj v osmino finala, čeprav je odigral šele štiri evropske tekme.

Po porazu s topničarji, ki pa zaradi predhodne zmage v Londonu v prvi tekmi osmine finala (sezona 2012/13) s 3:1 ni preveč bolel, je bavarski stroj dvakrat ugnal Juventus in Barcelono (s skupno razliko v zadetkih 11:0), bil v razburljivem finalu na Wembleyju boljši od Borussie Dortmund, v tej sezoni pa na kolena spravil moskovski CSKA, Manchester City ter dvakrat v dveh tednih Viktorio Plzen. Tako je izenačil absolutni rekord Barcelone, ki ga je dosegla pred enajstimi leti.

Guardiola: Heynckes ima več zaslug za rekord kot jaz

Če bo Bayern zmagal še na naslednji evropski tekmi – gostoval bo pri ruskem prvaku, ki mu po visokem porazu v Manchestru ostaja le še boj za tretje mesto ter evropsko pomlad v ligi Europa –, bo prehitel dosežek Kataloncev in se v zgodovino lige prvakov zapisal kot nosilec lastnega rekorda.

"Zelo sem srečen, da smo izenačili rekord. Upam, da ga bomo v Moskvi še izboljšali. Rad bi se zahvalil Juppu (Heynckesu, nekdanjemu trenerju Bayerna, op. p.). Bolj je zaslužen za ta rekord kot jaz," se je nekdanji trofejni trener Barcelone, ki se je odlično vklopil na odgovorno delovno mesto na Bavarskem, zahvalil predhodniku, brez katerega bi se Bayern v nogometno zgodovino z novim mejnikom vpisal veliko težje.

Ne spreglejte