Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
2. 10. 2013,
14.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Manchester United Bayer Leverkusen Real Sociedad

Sreda, 2. 10. 2013, 14.03

8 let

Rdeči vragi niso bili tako slabi že 24 let

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Manchester United pogreša Alexa Fergusona. Njegovemu nasledniku Davidu Moyesu osvajanje točk ne gre od rok. Mircea Lucescu ga brani, da mu bo kmalu steklo. Upa le, da šele po tekmi s Šahtarjem.

Navijači angleškega velikana kar ne morejo verjeti, da je Manchester United po sedmih odigranih krogih v domačem prvenstvu šele na 12. mestu. Takšne ranljivosti v uvodnih dejanjih domače sezone ni kazal že 24 let, kar je poskrbelo za še nekaj kilogramov dodatnega bremena na ramenih Davida Moyesa. V šestih nastopih je kar trikrat izgubil. Škot se pred gostovanjem pri Šahtarju, ki ne prihaja v najbolj posrečenem obdobju, tolaži s tem, da bo kmalu bolje: "Ni prvič, ko sem se znašel v tako nehvaležnem položaju. Podobno je bilo pri Evertonu in Prestonu. Ne dvomim, da bo kmalu bolje," napoveduje obdobje, ki naj bi rdeče vrage pahnilo v zmagovalni niz. Škotski strateg se veseli, da bo na zahtevnem gostovanju pri rudarjih v Donjecku nastopil Robin van Persie. Vprašljiv je nastop Ria Ferdinanda, v Manchestru so ostali Fabio, Anderson in Wilfried Zaha.

Stanovskega kolega na delu v Manchestru je skušal potolažiti Mircea Lucescu. Romunski strateg je dejal, da je zanj Moyes eden najboljših trenerjev na Otoku, da pa še išče udarno enajsterico, kar pa ni nič nenavadnega, ker potrebuje še nekaj časa za uigranost ekipe. "Tudi Ancelotti, Pellegrini in Mourinho imajo podobne težave. Slej ali prej bo boljše," meni trener Šahtarja, a srčno upa, da šele po tekmi Man Utd v Donjecku. Statistika je zaveznica oranžnih, saj so doma vedno premagali angleškega tekmeca. Padla sta tako Arsenal kot Chelsea. Čeprav v ukrajinskem prvenstvu pogreša zmago v gosteh že skoraj dva meseca, je trdno odločen, da pomembno zmago v San Sebastianu podkrepi še z domačim uspehom nad enim največjih evropskih klubov. "Bayern, Manchester United, Real Madrid in Liverpool. Odkar sem trener Šahtjarja, pri nas niso gostovali le še omenjeni velikani," je dejal Lucescu in namignil, da bi lahko v tej sezoni dočakali tudi Real in Bayern, a si bodo morali najprej zagotoviti napredovanje.

Oba sta v prvem krogu ostala brez točk. Nemški predstavnik po svoje razumljivo, saj je gostoval na Old Traffordu, Real Sociedad pa je domačim gledalcem priredil razočaranje, saj je na dvoboju s Šahtarjem po začetnem pritisku povsem popustil in vpisal uvodno ničlo. "Real Sociedad je tipična španska ekipa. Ima igralce, ki jih odlikuje odlična tehnika in so atraktivni za spremljanje. Tekmo bodo odločile malenkosti," sporoča Sami Hyypia, finski strateg, ki niti pod razno še ne razmišlja o sobotnem nemškem derbiju z Bayernom, pač pa le o tem, kako na igrišču pretentati goste iz Baskije. Bayer je v sedmih krogih nemškega prvenstva kar šestkrat zmagal. Tako dobro ni prvenstva začel že 30 let, ima pa to smolo, da sta v močni bundesligi še boljša Bayern in Borussia Dortmund, tako da je trenutno šele na tretjem mestu. Real Sociedadu gre v la ligi slabše, saj je na sedmih tekmah zmagal le enkrat in zaseda skromno 13. mesto. V Leverkusnu bo oslabljen. Manjkali bodo kapetan Xabi Prieto, pa tudi Esteban Granero in Dani Estrada. "Bayer ima ogromno visokih in močnih igralcev, a igramo nogomet, ne košarko. Vemo, kako odigrati proti takšni ekipi," ostaja optimist Jagoba Arrasate.

Ne spreglejte