Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 8. 2008,
22.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 1. 8. 2008, 22.12

8 let

Pušnikova četa zasenčila Glihino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši HIT Gorice so v 3. krogu PrveLige Telekom Slovenije izgubili proti velenjskemu Rudarju z 0:2 (0:2).

Novogoriški nogometaši so v tretjem krogu doživeli prvi poraz v sezoni. Zadal jim ga je velenjski Rudar, ki je v minulih krogih pustil dober vtis, a je bilo slavje v Novi Gorici (Gorico je premagal po dobrih šestih letih) šele njegovo prvo v tej sezoni. Odločitev o zmagovalcu je padla že v prvem polčasu, ko sta bila uspešna Trifković in Junuzović.

Novogoričani so tekmo začeli zelo vzpodbudno ter si v uvodnih dvajsetih minutah priigrali nekaj lepih priložnosti. V tretji minuti je Velikonja odvzel žogo Sulejmanoviču, a zatem z roba kazenskega prostora meril previsoko. Po predložku Osterca se je Nebojši Kovačeviću po robu postavil zanesljivi Savić, ki je dobil priložnost v začetni enajsterici. Sledili sta priložnosti Demirovića. Najprej mu je veselje preprečil velenjski vratar, po podaji Osterca pa je iz zelo ugodnega položaja z desetih metrov zgrešil cilj.

Goriška obramba zaspala

Sredi polčasa so se predramili dotlej nevidni gostje, ki so že na pričetku tekme zaradi poškodbe ostali brez kapetana Sulejmanoviča. V 23. minuti Trifković ni izkoristil lepe podaje Zajca in z roba kazenskega prostora udaril preko gola. Sedem minut pozneje pa je izkoristil slabo posredovanje Zarifovića, ki je zgrešil žogo in s 14 metrov natančno meril v spodnji desni kot Pirihovih vrat. Novogoriška igra se je razblinila in Velenjčani so v 36. minuti znova zapretili, Grbićev strel pa je Pirih preusmeril v kot. Tik pred odmorom je goriška obramba znova zaspala. Trifković se je izkazal v vlogi podajalca, Junuzović pa je iz težkega položaja ob daljši vratnici presenetil Piriha.

Jalovi napadi domačih

Po dveh minutah nadaljevanja se je priložnost ponudila Ostercu, a je njegov strel z glavo Savić preusmeril v kot. Le minuto pozneje bi lahko Velenjčani povišali vodstvo. Pirih je v kazenskem prostoru zrušil navdahnjenega Trifkovića in sodnik je upravičeno pokazal na belo točko. Goriški vratar se je izkazal in Grbićev strel z bele točke odbil, nakar je Grbić zadel prečko. Novogoričani so jalovo napadali, še najnevarnejša pa sta bila poskusa Velikonje ter Živca.

Na drugi strani sta se dve priložnosti ponudili Junuzoviću, a je Pirih zelo dobro posredoval. V zaključku tekme so Novogoričani še nekajkrat zapretili, prednjačil je predvsem Mladen Kovačevič, a se izid ni več spremenil.


Fotoutrinki s tekme:




Ne spreglejte