Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 3. 2008,
19.58

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 8. 3. 2008, 19.58

8 let, 5 mesecev

Ptujčani šokirali Celjane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Drave so v 22. krogu Prve Lige Telekom Slovenije premagali Mik CM Celje z 2:0 (1:0). Oba gola za goste je zabil Doris Kelenc.

Mik CM Celje je presenetljivo izgubil drugo zaporedno tekmo, ki jo je igral na domačem stadionu v spomladanskem delu. Drava, predzadnje moštvo lige, je izkoristila priložnosti, ki so se ji ponudile, medtem ko Celjani niso znali matirati vratarja Murka, čeprav so imeli zlasti v prvem polčasu obilico zrelih priložnosti.

Murko je svojo uspešno predstavo začel že v drugi minuti, jo nadaljeval v deveti po strelu Urbanča, istega igralca pa je na poti do zadetka ustavil še v 24. minuti. Tri minute kasneje je sledila kazen za neučinkovitost. Haliloviću je spodrsnilo v kazenskem prostoru, žoga je prišla do Kelenca, ki je najprej nastreljal vratarja Mujčinovića, odbito žogo pa dobil na glavo, s katero je bil bolj natančen - 0:1. Murko je odlično posredoval tudi v 34. minuti, ko je ubranil strel Petričevića.

Domači strateg Pavel Pinni je v nadaljevanje krenil bolj napadalno, na igrišče postavil tri napadalce, njegova zamisel o preobratu pa ni obrodila sadov. V 79. minuti je Bošnjak podal v sredino kazenskega prostora, zadnja obrambna vrsta Celja je zatajila, Kelenc pa je s približno desetih metrov še drugič zatresel vrata domačinov. V končnici bi lahko Celjani dosegli vsaj častni zadetek, toda Sešlar ni bil dovolj zbran pri zaključku akcije.

Ne spreglejte