Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 5. 2008,
22.25

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 17. 5. 2008, 22.25

8 let, 5 mesecev

Prvenec Koruna za zmago Celjanov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V 34. krogu nogometne Prve lige Telekom Slovenija je MIK CM Celje doma ugnal Livar iz Ivančne Gorice z 1:0 (0:0).

Celjski nogometaši so prišli do pričakovane in pomembne zmage v boju za obstanek v ligi. Z novimi tremi točkami so se povzpeli na šesto mesto prvenstvene lestvice, od mesta, ki vodi v dodatne kvalifikacije za obstanek v družbi najboljših oziroma ptujske Drave, pa so zdaj oddaljeni velikih osem točk, le točko več pa ima ajdovsko Primorje. Gostje iz Ivančne Gorice, ki so se že predčasno poslovili od lige elitne deseterice, pa so bili tokrat blizu presenečenja in peti zmagi v sezoni. Prav na koncu so zapravili tri lepe priložnosti za izenačenje oziroma preobrat.

Uvod je pripadel domačim nogometašem, ki so zagospodarili na igrišču, prvič pa je nevarneje zagrozil Pečnik v 12. minuti. Gostujoči vratar Sadič je bil že premagan, Brezarič pa je žogo v zadnjem trenutku izbil z golove črte. Pečnik je bil nevaren še nekaj minut kasneje, žoga pa je zletela tesno mimo vrednosti. V 25. minuti je bil na nasprotni strani z razdalje kakšnih 25 metrov prvič nevaren Topič s 25 metrov, domači vratar Šeliga pa se je ob močnem strelu izkazal z lepo obrambo. Žoga se je po tej akciji odbila do Kastelica, ki pa je bil nespreten. Isti igralec bi ob koncu polčasa skoraj poskrbel za avtogol. V gostujoči vrsti je bil prav v končnici nevaren še Perme.

Korun z glavo za zmago

V drugem delu je bil spet naprej nevaren Perme, Hadžič pa je v zadnjem trenutku izbil žogo v kot. Celjani so bili blizu gola nekaj kasneje po zaslugi gostujočega nogometaša Brezovačkega, ki bi skoraj presenetil lastnega vratarja Saviča. Celjani pa so imeli še vedno pobudo in uprizorili nekaj lepih akcij. Njihov trud je bil poplačan v 64. minuti, ko je Korun z glavo zabil svoj sploh prvi gol v celjskem dresu.

Domači so nato zadovoljni z vodstvom popustili. Gostje so vzeli ponujeno in prevzeli pobudo. Prav na koncu so bili blizu preobratu. V 83. minuti je bil Lulič nevaren z roba kazenskega prostora, v 89. minuti pa je bil spet Perme, ki je bil takoj nato v lepem položaju še pri strelu z glavo, a se izid ni spremenil.

Ne spreglejte