Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 11. 2014,
9.51

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Italija Stefano Okaka Albanija Genova

Sreda, 19. 11. 2014, 9.51

5 let, 8 mesecev

Prvenec afriškega Italijana in tri prekinitve albanskih navijačev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Balkanska folklora prekinjanja nogometnih tekem na gostovanju v Italiji se nadaljuje, a v manj nasilni obliki. Torkova prijateljska tekma med Italijo in Albanijo je bila v Genovi prekinjena trikrat.

Na štadionu Luigi Ferraris, kjer domujeta italijanska prvoligaška kluba Sampdoria in Genoa, se je zbralo 24 tisoč navijačev, od tega vsaj pol albanskih. Ti so poskrbeli za tri prekinitve, ki pa so bile veliko manj stresne kot tiste, ki so jih v nedeljo na štadionu San Siro na kvalifikacijski tekmi med Italijo in Hrvaško povzročili navijači ''kockastih''.

V Genovi je najprej za prekinitev poskrbel gostujoči navijač, ki je na igrišče pritekel z albansko zastavo, pokleknil in za avtogram zaprosil albanskega kapetana Lorika Cano. Drugi je želel poljubiti Ermirja Lenjanija, nekakšnega albanskega junaka na legendarni prekinjeni tekmi proti Srbiji, spet tretji pa je želel pozdraviti Cano. Albansko izbrano vrsto, ki je v kvalifikacijah za EP 2016 presenetila z uvodno zmago na Portugalskem, sicer vodi italijanski strokovnjak Gianni de Biasi.

Okaka za reprezentančni prvenec potreboval le deset minut

Na koncu se je z 1:0 veselila Italija, ki je zaigrala s pomlajeno postavo, v kateri ni manjkalo novincev. Selektor Antonio Conte je preizkusil številne mlade kandidate. Hamdi Salihi je v 82. minuti poslal žogo v lastno mrežo, kar nekaj medijev pa je zadetek vseeno pripisalo 25-letnemu temnopoltemu reprezentantu Italije Stefanu Okaki, sicer napadalcu Sampdorie, ki se je v krstnem nastopu za štirikratne svetovne prvake že vpisal med strelce.

Stefano se je v Italiji rodil nigerijskim staršem, mladinsko nogometno šolo pa opravil pri Romi. Pred svetovnim prvenstvom v Braziliji je zavrnil možnost, da bi se pridružil afriškim orlom. Namesto Nigerije je izbral Italijo in zadel v polno že na prvi tekmi.

Ne spreglejte