Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
18. 8. 2015,
11.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Gerard Pique Barcelona Aritz Aduriz Luis Enrique španski superpokal

Torek, 18. 8. 2015, 11.00

6 let, 6 mesecev

Primitivizem branilca Barcelone: grozi mu kar 12 tekem suspenza (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nič ne bo s tako želenim šestorčkom lovorik v enem letu Barcelone, potem ko Katalonci tudi na povratni tekmi španskega superpokala niso izničili visoke prednosti Athletic Bilbaa.

Čeprav si je Barcelona na prvi tekmi v Bilbau nabrala kar štiri zadetke zaostanka, je verjela, da lahko preobrne rezultat, a s tem ni bilo nič. Tekma na Camp Nuu se je končala z 1:1, Baski pa so zasluženo po letu 1984 še drugič osvojili to lovoriko.

Prvi junak Athletica je bil Aritz Aduriz, ki je na dveh superpokalnih tekmah dosegel kar štiri zadetke. "Osvojiti superpokalni naslov proti tako močni Barceloni je res nekaj posebnega. Česa lepšega si ne bi mogli želeti," je dejal izkušeni 34-letnik napadalec.

Enrique: Včasih je dobro izgubiti

"Mislim, da smo igrali zelo dobro, in Athletic je že začel dvomiti, ali bo prednost dovolj velika. A na koncu nas je presekala izključitev Piqueja. Lahko le čestitamo Baskom za obe predstavi. Včasih je dobro izgubiti, da se človek zave, kako težko je zmagati," je po tekmi dejal trener Barcelone Luis Enrique.

Primitivizem Piqueja

V deseti minuti drugega polčasa se je zgodila tista izključitev Gerarda Piqueja, za katero smo vsi mislili, da je malce prestroga. Branilec Barcelone je po nedosojenem prepovedanem položaju kot puščica stekel do stranskega sodnika in mu nekaj zabrusil, glavni sodnik Velasco Carballo pa ga je nemudoma poslal v slačilnico. Po tekmi so sodniki v poročilu zapisali, kaj je nervozni Katalonec izjavil.

"V 55. minuti je igralec Barcelone s številko 3, Gerard Pique, izključen zato, ker se je drl: 'Pose**** se na tvojo mamo, k****,'" je bilo zapisno v sodniškem poročilu.

Pique bi bil lahko za ta izpad kaznovan kar z 12 tekmami prepovedi igranja . Ali ga bo res doletela taka kazen, pa bomo videli.

Šestorčka ne bo, lahko pa je petorček

Barcelona je po izgubljenem španskem superpokalu ostala brez možnosti, da osvoji šest lovorik v enem samem letu. Lahko pa jih še vedno osvoji pet, saj jo decembra na Japonskem čaka še svetovno klubsko prvenstvo.

Ne spreglejte