Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
11. 11. 2017,
10.43

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Patrice Evra

Sobota, 11. 11. 2017, 10.43

6 let, 5 mesecev

Epilog incidenta na Portugalskem je znan

Pričakovano: Patricea Evraja so pri Marseillu odpustili

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Patrice Evra | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Patrice Evra, francoski nogometni zvezdnik, ki je pred desetimi dnevi šokiral, potem ko je pred tekmo lige Europa v Guimaraesu z nogo v glavo udaril navijača svoje ekipe, je po novem brez kluba. Pri Marseillu so ga pričakovano odpustili.

Po tem, ko so Patricea Evraja zaradi nespametnega početja pri Uefi za sedem mesecev suspendirali v vseh tekmovanjih pod okriljem Evropske nogometne zveze, je dolgoletnega nekdanjega francoskega reprezentanta doletela nova kazen.

Pri Marseillu, pri katerem so ga takoj po incidentu začasno suspendirali, so se odločili, da bodo z njim nemudoma končali pogodbo o sodelovanju. Nogometaš, ki bo moral plačati tudi deset tisoč evrov kazni, je tako spet brez delodajalca. Glede na to, da je star 36 let, je vprašanje, ali bo nogomet sploh še kdaj igral.

Žalosten dan za vse

"Danes je žalosten dan. Najprej za Patricea Evraja, ki razume in sprejema posledice svojega nespametnega dejanja. Potem tudi zaradi navijačev Marseilla, ki so jih zaradi manjšine označili za provokatorje, in seveda tudi za ves klub. Kljub temu incidentu smo v klubu danes bolj kot kadarkoli odločeni, da bomo na nogometnih igriščih in zunaj njih stopili skupaj," je ob tem povedal predsednik Marseilla Jacques-Henri Eyraud.

Z Manchester Unitedom je osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. | Foto: Reuters Z Manchester Unitedom je osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. Foto: Reuters

Vrsto let je bil zvezdnik evropskega nogometa

Evra je v Marseille prišel januarja letos. Pred tem je dve leti in pol igral za torinski Juventus, s katerim je bil dvakrat državni in dvakrat italijanski pokalni prvak.

Najgloblji pečat je pustil pri Manchester Unitedu. Zanj je igral kar devet let in v tem času kar petkrat postal angleški prvak. Pohvali se lahko tudi z naslovom evropskega prvaka iz leta 2008, istega leta je z rdečimi vragi postal klubski svetovni prvak.

Ne spreglejte