Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
23. 5. 2015,
8.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 23. 5. 2015, 8.19

8 let

Pri Olimpiji upajo na čudež, a ne verjamejo vanj

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Danes bodo na sporedu vse tekme predzadnjega kroga prve slovenske nogometne lige. Odločeno je že skoraj vse.

Luka Koper – Rudar Velenje (danes ob 17. uri)

Koprčani so zagotovo največje razočaranje sezone. Trenutno so na sedmem mestu, kar je seveda veliko manj od pričakovanj – nekateri so jih celo pričakovali v boju za vrh –, a bodo v današnjo tekmo vstopili nasmejani. Razlog je znan. Sredi tedna so z zmago v finalu pokala v enem mahu izpolnili dva cilja. Priskrbeli so si Evropo in v klubske vitrine pospravili novo lovoriko. Veselje je bilo zato seveda veliko in prav zanimivo bo videti, kako se bo odrazilo na novi prvenstveni tekmi.

Kljub izpolnitvi cilja sezone, ta je bil uvrstitev v Evropo, si namreč Koprčani ne bi smeli privoščiti nadaljevanja razprodaje ugleda, ki ga v prvenstvu spremljamo v zadnjih tednih. Pred tokratnim krogom so namreč nanizali štiri zaporedne poraze, kar je katastrofalno za moštvo, ki je za slovenske razmere vse prej kot slabo. Na drugi strani tudi Rudar ni v najboljši formi, zato je jasno, da je napoved razpleta obračuna na Bonifiki zelo nehvaležna. Zgodi se lahko karkoli.

Krka - Maribor (danes ob 17. uri)

Krka potrebuje le še točko, da si tudi teoretično zagotovi obstanek in se izogne devetemu mestu, to vodi v dodatne kvalifikacije za prvo ligo. Glede na to, v kakšni formi so, se Novomeščani lahko nadejajo, da bodo prvakom odščipnili kakšno točko. Tudi zato, ker so gostje v prejšnjem krogu tudi teoretično izpolnili cilj, s katerim vstopajo v vsako sezono, poskrbeli za nov državni naslov in so zdaj z glavami zagotovo že v prihodnji sezoni.

Med tednom je Ljudski vrt za kratek čas predramila novica o morebitnem odhodu trenerja Anteja Šimundže, a so jo pri Mariboru, v nasprotju s početjem Olimpije, hitro demantirali in svoj voz postavili v ustaljene tirnice. Kot je seveda prav. Jasno je, da bo gostujoči trener priložnost ponudil tudi nekaterim nogometašem, ki sicer ne igrajo prav veliko, in prav zanimivo bo videti, kako se bodo na Dolenjskem znašli.

Domžale – Kalcer Radomlje (danes ob 17. uri)

Domžalčani bi z zmago nad nogometaši iz Radomelj, ki so pred dvema krogoma izgubili tudi teoretične možnosti za obstanek, v drugi ligi pa so praktično že nekaj časa, potrdili nastop v Evropi v prihodnji sezoni. To je seveda tudi njihov cilj, ki ga želijo doseči in se izogniti morebitni drami v zadnjem krogu.

"Prostora za lahkomiselnost ni. Na sobotni tekmi moramo zmagati in se uvrstiti v Evropo," je pred tekmo jasen njihov trener Luka Elsner, ta bo upal na nadaljevanje odlične strelske forme napadalca Mateja Podlogarja, ki se je prebudil v zadnjih tednih.

Gostje k sosedom iz Domžal prihajajo z željo po kakšni točki, do zdaj so jih v 34 krogih osvojili le 16, a glede na dozdajšnje izkušnje s tekem proti Domžalam nimajo prav veliko možnosti. Izgubili so namreč vse tri medsebojne tekme in niso zadeli niti enkrat, prejeli pa osem golov.

Celje - Gorica (danes ob 17. uri)

Celjani so sredi tedna doživeli neprijeten poraz v finalu pokala in ostali brez tako želene lovorike, medtem ko Novogoričani še upajo na čudež in to, da bi se izognili devetemu mestu, to vodi v dodatne kvalifikacije za obstanek. A za kaj takega je res malo možnosti.

Celjani se bodo na tokratni tekmi poslovili od navijačev, na domačem štadionu bodo odigrali zadnjo tekmo sezone. V zahvalo za podporo so se jim oddolžili z majhnim darilcem. Vstop na tekmo bo namreč prost.

Omeniti velja tudi to, da za Celjane tokrat ne bo igral njihov najboljši posameznik Benjamin Verbič. Mladenič, ki je bil izbran tudi za najboljšega nogometaša celotne lige, se je že napotil na Dansko, kjer bo nadaljeval zelo obetavno nogometno pot.

Zavrč – Olimpija (danes ob 17. uri)

Zavrč si je zagotovil zgornji del lestvice, kar je za Haložane lep uspeh. Na drugi strani se je Olimpija pravzaprav že sprijaznila s tem, da je ne bo v Evropi, čeprav teoretične možnosti ima. Da bi se uresničil sanjski scenarij za Ljubljančane, bi morali ti v zadnjih dveh krogih nadoknaditi štiri točke zaostanka za Domžalčani, kar pa se zdi misija nemogoče.

Sploh zato, ker so v zadnjih sedmih tekmah zmagali le dvakrat, pa tudi zato, ker Domžalčani v tem krogu doma gostijo Radomlje. Te bi seveda morali premagati. Ljubljančani seveda upajo v čudež, a vanj verjetno ne verjamejo.

Tekma v Zavrču bo zanimiva tudi zato, ker bo pri Olimpiji, pri njej se v zadnjih dneh bolj kot s koncem sezone ukvarjajo s tem, kdo bo v prihodnji sezoni njihov trener, prvič na klopi sedel dozdajšnji pomočnik zdaj že nekdanjega trenerja Darka Karapetrovića Aleksander Radosavljević. Kako se bo nekdanji nezamenljivi član reprezentance, ki je navduševala in leta 2010 nastopila na svetovnem prvenstvu, odrezal ob svojem trenerskem debiju?

Ne spreglejte