Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 3. 2008,
18.45

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 29. 3. 2008, 18.45

8 let, 5 mesecev

Pregelj za odmevno zmago Interblocka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Domžal so v 25. krogu Prve Lige Telekom Slovenije izgubili proti Interblocku z 1:2 (1:1). Tekmo je odločil Martin Pregelj.

Derbi kroga se je glede na predstave obeh moštev v tem delu prvenstva končal bolj ali manj po pričakovanjih. Domžalčani, ki spomladi ne navdušujejo tako kot jeseni, so bili sicer več pri žogi, a izvedli premalo nevarnih akcij. Na drugi strani so bili Ljubljančani precej bolj konkretni in to jih je nagradilo z dvema zadetkoma, ki sta tudi odločila današnji dvoboj moštev z vrha prvenstvene lestvice. Šiškarji so z zmago v domžalskem športnem parku zaostanek za prvaki znižali na osem točk.

Ljubljančani so tekmo začeli odločno, kar se jim je obrestovalo že v deseti minuti. Takrat je Grabić z leve strani podal v kazenski prostor Domžal, Jolić pa je dobil skok z domačim kapetanom Luko Elsnerjem in z glavo matiral vratarja Nemca. Po zadetku so pobudo na terenu prevzeli državni prvaki, a - tako kot slovenska reprezentanca v prvem polčasu sredine prijateljske tekme proti Madžarski - si niso znali priigrati zaključnega strela.

Izbranci Dragana Skočića pa so bili vsakokrat, ko so se podali na domžalsko polovico, precej nevarni. To ne nazadnje dokazuje poskus Gerića v 31. minuti, ko je s 30 metrov zatresel levo vratnico Nemčevih vrat. Domžalčani, ki v zadnjem času glede na njihov ugled v slovenskem nogometu nizajo blede predstave, pa so še pred koncem polčasa srečno prišli do izenačenja. Jelečević je namreč po podaji Luke Elsnerja nespretno posredoval in zatresel lastno mrežo.

V drugem polčasu so bolje začeli Domžalčani in nekajkrat preizkusili sposobnosti mladega ljubljanskega vratarja Rozmana. Slednji se je moral izkazati predvsem po poskusih Zahore v 54. in Ćoralića v 62. minuti. V 68. minuti pa je Jelečević spet nespretno posredoval pred svojim vratarjem, ki bi ga kaj lahko premagal še drugič na tekmi, a je z glavo takrat vendarle zgrešil.

Toda Interblock, ki je v tem delu prvenstva vse bolj prepričljiv, je v 79. minuti zasluženo prišel še do svojega drugega vodstva na tekmi. Pregelj se je namreč s 25 metrov odločil za strel in s pomočjo leve vratnice domžalskih vrat premagal nemočnega Nemca. Gostitelji so najlepšo priložnost za izenačenje zapravili v 87. minuti, ko je Kirm z volejem za las zgrešil ljubljanski gol.


Fotoutrinki s tekme:







Ne spreglejte