Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 4. 2008,
14.36

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 11. 4. 2008, 14.36

8 let, 5 mesecev

Pred kamerami dvoboj "vijolic" in "kurentov"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
V 28. krogu PrveLige Telekom Slovenije se bosta pred kamerami SiOL TV (sedmi kanal-Planet TV) in Sportala v štajerskem derbiju udarila Maribor in Drava.

Planet TV: Maribor - Drava (sobota, 16.30)

Na Mestnem štadionu na Ptuju se bosta ekipi Maribora in Drave tokrat znašli v povsem drugačnih vlogah: vijoličasta zasedba bo namreč zaradi prenove Ljudskega vrta na Ptuju – vse do 7. maja - nastopila v vlogi domačina, Ptujčani pa tokrat, kako paradoksalno, v vlogi gostov. Kako se bodo tokrat "vijolice" izkazale proti tokrat "tujim" Ptujčanom?

Razlika: šest točk

Mariborčani se na račun desetih zmag, osmih remijev in devetih porazov nahajajo na petem mestu lestvice, kjer imajo pred Ptujčani, ki so nanizali devet zmag, pet remijev in kar trinajst porazov ter posledično osmem mestu, "zgolj" šest točk prednosti.

Nogometaši izpod Kalvarije so pred domačim občinstvom – če je Ptuj v spomladanskem delu sezone moč šteti za domači teritorij- doslej prezentirali trinajstkrat, kjer so se štirikrat veselili polnega izkupička, štirikrat so gostom oddali točk in petkrat so ostali praznih rok. "Kurenti" so iz trinajst gostovanj prinesli 12 točk- in sicer so zmagali trikrat, prav tolikokrat so remizirali in kar sedemkrat so morali premoč priznati domači ekipi.

Prvi adut tokrat Jelič?

Izbranci Branka Horjaka, ki so v drugem delu sezone v sedmih odigranih srečanjih ostali praznih rok zgolj proti ljubljanskemu Interblocku, so mrežo tekmecev doslej zatresli 41-krat, najuspešnejši klubski strelec pa je še zmeraj z desetimi zadetki Dimitar Ivanov Makriev, ki si je v zimskem prestopnem roku našel nov klub v Izraelu. Osem golov je zapisano v statistiki Daliborja Volaša, ki je vse gole vknjižil v dresu "kanarčkov". Kdaj bo nagradil vse ljubitelje mariborskega nogometa s premiernim zadetkom? Petkrat sta v polno zadela Rene Mihelič in Dragan Jelič, ki je strelsko formo kronal z dvema zadetkoma v minulem krogu proti Celjanom. Proti slednjim je zadel tudi poškodovani Dejan Mezga, ki je bil v letošnji sezon natančen štirikrat. Elvedin Džinič in nekdanji "Mariborčan" Dragan Čadikovski sta bila uspešna trikrat, dvakrat pa so nasprotnega vratarja premagali Marko Popović, Gorazd Zajc in še en nekdanji igralec vijoličastih, Mitja Brulc. Armin Bačinovič, Suad Filekovič, za so botni nastop vprašljivi Zoran Pavlovič in trenutni član Nafte, Amel Mujakovič so mrežo zatresli enkrat.

Kmetec še naprej kralj "kurentov"

Kdo bo glavna violina čete Milana Đuričića? Nedvomno Marko Kmetec, ki je z devetimi zadetki na vrhu liste strelcev ptujske zasedbe. Sedem zadetkov je dosegel mladi slovenski reprezentant do 21 let Doris Kelenc, katerega nastop je zaradi poškodbe bržkone še vprašljiv. Potem ko je petkrat blestel tokrat poškodovani Sead Zilić, je bil trikrat natančen Javier Antonio Grbec. Mitja Emeršič, Orha Sahiti in prav tako za sobotno srečanje vprašljiv Miljenko Bošnjak so bili uspešni dvakrat, v statistiki s po enim zadetkom pa so zapisani Marko Drevenšek, John Oguchukwu Ogu, Lucas Mario Horvat, Andrej Prejac, Borut Tisnikar in Rok Kronaveter. Zaradi poškodbe je prav tako vprašljiv nastop Tisnikarja in Kronavetra.

Ptuj za "vijolice" (zaenkrat) srečen kraj

V enajstih odigranih srečanjih so se polnega izkupička šestkrat veselili nogometaši iz štajerske prestolnice, trikrat sta se ekipi razšli z rezultatom 1:1, dvakrat pa je bila Drava premočna za Mariborčane.V letošnji sezoni sta se ekipi udarili trikrat in zmeraj je, zanimivo, slavila gostujoča zasedba. Dvaindvajsetega julija minulega leta sta tako v uvodnem krogu nove sezone v najstarejšem slovenskem mestu "vijolicam" zmago zagotovila bolgarski napadalec Makriev, ki je bil uspešen dvakrat in hrvaški nogometaš Mezga, častni zadetek za domačine pa je dosegel Emeršič.

V Ljudskem vrtu so "modro-belim" zmago priigrali Drevenšek, Kmetec in 22-letni Kelenc, za domačine pa je takrat v polno zadel trenutni član beograjskega Partizana, Čadikovski. Na tretjem srečanju je tehtnica uspeh prevesila na stran polfinalistov pokala Hervis, torej sedemkratnih prvakov. Slednji so na Ptuju slavili z 2:1, za "vijolice" pa sta mrežo zatresla Makriev in Bačinovič, za osmouvrščeno ekipo pa že večkrat omenjeni Kelenc. Ptuj je zaenkrat, vsaj v letošnji sezoni, srečen kraj za vijoličasto ekipo. Bo tako ostalo tudi po sobotnem srečanju?

Ne spreglejte