Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 7. 2011,
17.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 13. 7. 2011, 17.30

8 let

Praprotnik: Pri Atalanti pustiti dober vtis

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Obetaven primorski nogometaš Nejc Praprotnik se je iz HiT Gorice dokončno preselil k Atalanti, kjer si bo skušal utreti pot v člansko ekipo novopečenega italijanskega prvoligaša.

Nejc Praprotnik sodi med tiste slovenske nogometaše, ki so kaj hitro dobili priložnosti odhoda v klub iz ene najmočnejših lig. Po zanimanju Juventusa in Manchester Cityja, pri katerem je celo opravil nekaj poizkusnih treningov in se spoznal z nekaj zvezdniki, med drugim tudi s Carlosom Tevezom in trenerjem Robertom Mancinijem, je v boju za njegov podpis že januarja letos zmagal klub iz Bergama. Odslej se bo namreč dokazoval pri mladincih Atalante, že takoj pa bo vključen v prvo ekipo. Mladi reprezentant Slovenije se je namreč v sredo odpravil v Bergamo, kjer je opravil zdravniške preglede, kmalu pa se bo s člansko odpravil na priprave v Dolomite. "V Bergamu so me zelo lepo sprejeli, vse je lepo in zame nekaj povsem novega," je povedal primorski napadalec, ki je že pol leta kot posojen igralec Atalante igral za HiT Gorico, pogodbo pa ima sklenjeno še za naslednje tri leta.

Biti deloven in karakteren

Kljub 18-letom se konkurence ne boji, kakor tudi zahtevne poti, ki jo mora prehoditi do članske ekipe. "Vse pa je odvisno od posameznika, če mu uspe. Veliko igralcev se izgubi v takšni konkurenci, a zato moraš biti deloven in karakteren. Hočem dobro delati in pustiti dober vtis. V klubi je organizacija na visokem nivoju, trening center pa je izjemen. Med drugim sem se slišal tudi z Luko Krajncem, ki je odšel v Genoo," je povedal nekdanji vezist Bilja in Idrije ter obenem razkril skrito željo za naslednjo sezono. "Upam, da bom dobil nekaj priložnosti med člani na kakšni pokalni tekmi, vendar zavedam se, da sem še mlad in najbolj pomembno je, da čim bolje treniram," je še povedal nogometaš iz Cerknega.

Ne spreglejte